DEČAKA (8) UDARIO GROM DOK JE UŽIVAO NA PLAŽI: Mališan PAO KAO POKOŠEN, kamere sve SNIMILE (VIDEO)
Grom, Foto: Profimedia

UŽAS U AUSTRALIJI

DEČAKA (8) UDARIO GROM DOK JE UŽIVAO NA PLAŽI: Mališan PAO KAO POKOŠEN, kamere sve SNIMILE (VIDEO)

Dečak je hitno prevezen u dečju bolnicu u Vestmidu i nalazi se u kritičnom, ali stabilnom stanju

Objavljeno:

Društvenim mrežama kruži jeziv video snimak na kojem je zabeležen trenutak kada je dečaka u Australiji udario grom dok je uživao u porodičnom danu na plaži. Dečaka, za kojeg se veruje da ima osam godina, pogodio je grom u Barak Pointu u Šelharboru na južnoj obali Novog Južnog Južnog Velsa u 17.30 u četvrtak, preneo je Dejli mejl.

Na snimku se vidi kako dečak sa roditeljima i mlađim bratom ulazi u vodu. Nekoliko trenutaka kasnije munja ga je udarila. Veruje se da je dečak iz Engleske i da je njegova porodica stigla u Australiju tek pre nedelju dana. Dečak je hitno prevezen u dečju bolnicu u Vestmidu i nalazi se u kritičnom, ali stabilnom stanju.

"Bilo je to baš kao šok niotkuda i u trenutku kada sam pogledao ka ulazu, niko nije bio svestan šta se dogodilo. Malo dete je upravo palo u vodu i njegova porodica, braća i sestre su mu pritrčali u pomoć da ga podignu što je brže moguće", rekao je svedok Sajmon Jang za 9Njuz.

Jedan svedok je rekao da su čuli udar groma pre nego što su se okrenuli i videli povređenog dečaka kojeg drže roditelji. Bolničar na intenzivnoj nezi Teri Morou rekao je da su dečaka iz vode izvukli spasioci na dasci.

"Kada je hitna pomoć stigla, preuzeli su ga i uspeli su da ga reanimiraju. Postupci tih spasilaca odigrali su presudnu ulogu u reanimaciji dečaka. Dete je takođe imalo opekotine po grudima koje su na licu mesta zbrinuli bolničari i medicinski tim hitne pomoći koji je stigao helikopterom hitne pomoći. Iako je ovo redak i nesrećan incident, to je podsetnik da kada ima nevremena u oblasti treba izbegavati da budete u vodenim oblastima i da je u zatvorenom prostoru najsigurnije", rekao je inspektor Morou, preneo je Dejli mejl.

Delovi Novog Južnog Južnog Velsa, uključujući oblast Velikog Volongonga, bili su pogođeni jakim olujama u četvrtak popodne. Ostale oluje su pogodile oblast Velikog Sidneja, uključujući delove zapadnog Sidneja i severne plaže.

(Espreso/Mondo/9Njuz/Dejli mejl)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.