OVO SU NAJMLAĐE MILIJARDERKE NA SVETU: Obogatile se na NEVEROVATNE načine, a neke ni PRSTOM NISU MRDNULE (FOTO)
Kajli Džener, Foto: Profimedia

lepe i bogate

OVO SU NAJMLAĐE MILIJARDERKE NA SVETU: Obogatile se na NEVEROVATNE načine, a neke ni PRSTOM NISU MRDNULE (FOTO)

Dok su neke svojim talentom, trudom i radom zaradile novac, neke su samo rođene pod srećnom zvezdom, te su postale posnosne naslednice

Objavljeno:

Mnoge slavne dame uspele su da se obogate "preko noći", te da u dvadesetim postanu milijarderke. Sestre Kardašijan uspele su da naprave ogromno bogatstvo, te svaka od njih ima zaradu o kojoj mnogi sanjaju.

Dok su neke svojim talentom, trudom i radom zaradile novac, neke su samo rođene pod srećnom zvezdom, te su postale posnosne naslednice.

Načini zarade vremenom su se menjali, a jedan od najpoznatijih jeste profitiranje zahvaljujući društvenim mrežama koje mladima pružaju velike mogućnosti. Pojedine slavne dame iskoristile su tu mogućnost na najbolji način i postale milijarderke.

Međutim, na listi 10 najbogatijih milijarderki iz 2022. godine mahom su se našle naslednice, dok je nekolicina onih koje su same zaradile.

1. Karolin Hagen Kjos: 37 godina i 2,1 milijardi dolara

Prva na listi pripada grupi bogatih naslednica. Norveška biznismenka naslednica je Holding korporacije Canica, a živi u Švajcarskoj. Godine 2018. uspela je da se upiše kao najbogatija žena Norveške, dok je samo 4 godine ranije stavljena na čelo uprave porodične firme. Forbes je procenio da je imovina porodice Hagen Kjos u martu 2018. iznosila 2,8 milijardi dolara.

2. Vitni Vulf Herd – 31 godina i 1,5 milijardi dolara

Ova žena sama je stekla ogromno bogatstvo, a to je uspela tako što osnovala dejting aplikaciju Bumble. Kada je 2014. pokrenula aplikaciju fokusiranu na žene, a u kojoj one koje traže partnera moraju da naprave prvi korak, mnogi su bili skeptični da će uspeti. Ali vizija Volf Herd – da će aplikacija zapravo osnažiti žene da donose sopstvene izbore, se obistinila. Bumble je postao brend i doživeo rast koji podrazumeva mnogo više od puke dejting aplikacije, piše Zadovoljna.

3. Eva-Marija Braun Lojdike – 34 godine i 1.5 milijardi dolara

Vlasnica je 12 odstvo vodećih dobavljača zdravstvenih usluga, a B. Braun Melsungen je proizvođač medicinskih uređaja i osnovan je 1839. godine kao skromna apoteka koja prodaje biljne tretmane. Dnas su se razvili i proizvode razne artikle kao što su hiruški alati i ostali farmaceutski proizvodi. Kompanija broju više od 64.000 zaposlenih širom sveta. Ona u firmi obavlja ulogu menadžera za komunikcije.

4. Rijana – 34 godine i 1,4 milijardi dolara

Rijana
Rijanafoto: Profimedia

Slavna pevačica verovatno nije iznenadila svojom pojavom na ovoj listi s obzirom da se već godinama unazad smatra jednom od najbogatijih pevačica. Pevačica je ujedno i najmlađa žena milijarderka u Sjedinjenim Državama, prema Forbsovoj listi. Takođe, Rijana je sama napravila ogromno bogatstvo, dok je vremenom pokrenula privatni biznis.

Naime, Riri ima udeo u svojim kompanijama za donji veš, Savage x Fenty, i kozmetiku Fenty, dok su prihodi od pevanja enormni.

5. Friderike Braun-Lojdike – 37 godina i 1,3 milijardi dolara

Poput rođake Eve-Marije, i ova žena poseduje 12% kompanije medicinskih uređaja B. Braun Melsungen. Rođak njene majke Ludvig Georg Braun preuzeo je kompaniju 1977. godine, kada je imala samo 24 miliona dolara godišnje prodaje – dok sada ima oko 8 milijardi dolara. Friderike radi za B. Braun kao menadžerka kadrovskog i organizacionog razvoja.

6. Elizabet Furtvengler – 29 godina i 1,3 milijardi dolara

Elizabet takođe spada u grupu bogatih naslednica, a ćerka je medijskog mogula Huberta Burde i doktorke i glumice Marije Furtvengler. U međuvremenu je postala vlasnica 25 odsto kompanije Burda Media Group. Najmlađa je članica upravnog odbora Burda media u kojem se nalazi i njen brat. Elizabet se oprobala i kao pevačica, pod umetničkim imenom Lisa Fou, međutim, shvatila je da joj porodični posao donosi najveću zaradu.

7. Aleksandra Andersen – 26 godina i 1,1 milijardi dolara

Aleksandra Andresen takođe je naslednica, a porodica joj je poverila 42 odsto investicione kompanije Ferd. Drugi udeo kompanije nasledila je njena sestra, Katarina Anderson. Godine 2016. postala je najmlađa milijarderka na svetu, a tada je imala samo 19 godina, svoje mesto na Forbsovoj listi držala je tri godine.

8. Katarina Andersen – 27 godina i 1,1 milijardi dolara

Sestra Aleksandre Andersen dobila je u amanet 42 odsto porodične kompanije, baš kao i Aleksandra. Kroz dvoklasnu strukturu akcija, njihov otac Johan i dalje kontroliše 70 odsto glasova i nastavlja da upravlja kompanijom.

9. Ana Kaspržak – 33 godine i 1 milijarda dolara

Danska jahačica zaradila je veliki novac baveći se ovim sportom, a za Dansku je nastupila na Olimpijskim igrama (2012. i 2016. godine), dok je najveći olimpijski uspeh ostvarila u ekipnoj kategoriji 2012. godine kada je završila na četvrtom mestu sa timom Danske. Osim toga, takođe je naslednica, a njena majka vlasnica je i izvršna direktorka danskog brenda cipela ECCO, dok je Ana njena desna ruka.

10. Kajli Džener – 25 godina i 1 milijarda dolara

Kajli Džener
Kajli Dženerfoto: Profimedia

I naravno, ništa bez Kajli koja je godinama na listi najbogatijih žena. Društvene mreže iskoristila je na najbolji mogući način. Najmlađa članica klana brzo je ušla u svet biznisa, kada je 2015. pokrenula "Kylie Cosmetics". Njen Instagram nalog trenutno broji preko 300 milijona pratilaca, a upravo om joj je bio odličan kanal za promociju svog brenda. Njeni setovi za usne rasprodati su u roku od nekoliko sekundi nakon objavljivanja.

Njena linija za negu kože, koja sadrži veganske, bezglutenske, bez parabena i sulfata nije toliko uspešna kao njen posao sa šminkom, ali bogatstvo koje joj donosi ne može se zanemariti. Ona ima i druge brendove kao što su "Kylie Swim" i "Kylie Baby", čija vrednost trenutno nije poznata.

Podsećamo, već smo pisali o najbogatijim ljudima prema kontinentima na kojima žive a među kojima ima jedna žena.

(Espreso/ Stil)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.