DEVOJČICA ZA BOŽIĆ POLICIJI POSLALA KOLAČ SA DNK UZORKOM: Htela da utvrdi da li je Deda Mraz stvaran? (VIDEO)
Devojčica, Foto: Printscreen/Youtube/WPRI

URNEBESNO

DEVOJČICA ZA BOŽIĆ POLICIJI POSLALA KOLAČ SA DNK UZORKOM: Htela da utvrdi da li je Deda Mraz stvaran? (VIDEO)

Preslatka devojčica poslala za Božić policiji kolač sa DNK uzorkom: Htela da utvrdi da li je Deda Mraz stvaran

Objavljeno:

Jedna devojčica u Americi zatražila je od policije da proveri da li je Deda Mraz bio u njenoj kući i za to sama predočila dokaze.

Naime, policija u Kamberlendu bila je iznenađena kada je posle praznika zatekla sumnjivi predmet sa grickalicama u kancelariji.

"Otvorio sam ga i video dve vrećice sa polupojedenim kolačima i dve polupojedene šargarepe", rekao je šef policije Met Benson za Yahoo Life.

On je objasnio da je jedna mlada sugrađanka zatražila od policije da eventaulno pronađe dokaz da je Deda Mraz stvaran.

Zajedno sa stvarima bila je i rukom napisana poruka na žutom papiru na linije od pošiljaoca, desetogodišnje Skarlet Dumato koja želi da bude detektiv.

Pismo
foto: Facebook/Cumberland Police Department

"Poštovana Policijska upravo Kamberlendu, uzela sam uzorak kolača i šargarepe koje sam ostavila Deda Mrazu i irvasima za Božić i interesuje me da li možete da proverite uzorak DNK i vidite da li je Deda Mraz stvaran?", pisalo je na poruci.

Za nekoliko minuta paket je privukao celu stanicu.

"I mi smo ljudi, a ovo nam je izmamilo osme na lice. Mogli ste da vidite energiju, ozarenost i uzbuđenje koje smo dobili samo čitajući poruku. Tako da smo odmah odlučili da nešto uradimo po tom pitanju, da zaista uložimo trud i učinimo ovo zaista posebnim za nju"", rekao je šef policije u Kamberlendu Met Benson.

Ubrzo po dobijanju paketa, Benson je otvorio pravu istragu i objavio saopštenje za medije o situaciji, mada nije pomenuo ime devojčice.

Potvrdio je da su dokazi poslati forenzičkom odeljenju na testiranje.

Ali, nezavisno od Bensona, Dumato je bila tragala i mnogo pre policije.

Ona je za Božić otkrila da su šargarepe i kolači ostavljeni za Deda Mraza i njegovih devet irvasa prethodne noći do pola pojedini.

"Ali ko je to uradio? I može li da se prati njihov DNK?", pitala se i dodala "Ako Deda Mraz nije stvaran, ko onda ostavlja poklone ispod jelke?"

Sve su to dobra pitanja, kaže Benson koji je kao devojčica Dumato sanjao od malena da postane detektiv.

"Ovo je nešto što sam oduvek želeo da uradim, ali ona je to prenela na viši nivo. Ona to želi, radi na tome i zaista se lično tome posvetila", rekao je policajac.

Devojčica, kako kaže, strastveno voli istinu, a tako je mlada. Njena majka takođe kaže da podržava težnju ćerke za istinom.

Čim je javnost saznala za istragu, guverner Rod Ajlanda Den Meki potvrdio je da ministarstvo zdravlja radi na tome da se što pre saznaju rezultati.

"Nažalost, nema potpunih podudarnosti DNK", naveli su nadležni u tvitu dodajući da su primetili da postoji "delimična podudarnost sa slučajem iz 1947. koji se dogodio u 34. Ulici u Njujorku" misleći na film "Čudo u 34. ulici“.

Zaključili su da ne mogu da potvrde ili demantuju prisustvo Deda Mraza, "ali da se slažu da se dogodilo nešto magično".

(Espreso/Telegraf/Yahoo Life)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.