MLADIĆ (21) UBIO TROJE LJUDI, UKRAO AUTOMOBIL, PA SE ZABARAKADIRAO U KUĆI: Drama u Vašingtonu se NASTAVLJA (VIDEO)
Američka policija, Foto: Printscreen/you Tube/ LiveNOW from FOX

HOROR U AMERICI

MLADIĆ (21) UBIO TROJE LJUDI, UKRAO AUTOMOBIL, PA SE ZABARAKADIRAO U KUĆI: Drama u Vašingtonu se NASTAVLJA (VIDEO)

Motiv krvoprolića za sada nije poznat

Objavljeno:

Najmanje tri osobe su ubijene danas u pucnjavi u prodavnici u saveznoj američkoj državi Vašington, saopštila je policija. Naoružani napadač je potom pobegao sa mesta zločina i zabarikadirao se u kući koja je sada okružena specijalcima, javljaju američki mediji.

Osumnjičeni za trostruko ubistvo nalazi se u porodičnoj kući oko tri kilometra udaljenoj od mesta zločina u gradu Jakimo.

Majka Džereda Hadoka (21), osumnjičenog za trostruko ubistvo, preko zvučnika ga moli da se preda. Timovi specijalaca okružili su kuću, dok su iznad nje i dronovi.

Zbog bezbednosti, deca su ostala u školama i nikome nije dozvoljen izlaz, a na okolnim putevima je zaustavljen saobraćaj. Majka osumnjičenog je ispred kuće i pokušava da ga pregovara sa njim, javio je NBC.

To je najnoviji zastrašujući vatreni obračun koji je potresao krvlju natopljenu zemlju ove nedelje nakon uzastopnih masovnih pucnjava u Kaliforniji, u kojima je poginulo 18 ljudi.

Senatorka Peti Marej objavila je saopštenje nakon pucnjave u gradu Jakimo, tvrdeći da je zemlju zahvatila "epidemija oružanog nasilja".

"Ako smo ozbiljni u borbi protiv ovakve vrste kriminala, potrebni su nam jaki savezni zakoni o bezbednosti oružja", navela je ona na Tviteru.

Prema rečima šefa policije Jakima Metjua Mareja, nije bilo sukoba između dve strane, već da je reč o nasumičnom činu nasilja.

- Muškarac je samo ušao i počeo da puca - rekao je Marej novinarima.

Policija Jakima je saopštila da je osumnjičeni prvo ušao u benzinsku pumpu i "pokušao da uđe u predvorje", ali su vrata bila zaključana.

- Potom je otišao preko puta. Dok je ulazio u prodavnicu, izvadio je pištolj i pucao u dve osobe koje su u tom momentu uzimale hranu. Oboje su na mestu ostali mrtvi - rekao je šef policije.

Osumnjičeni je potom izašao iz prodavnice, zatim pucao u još jednu osobu koju je takođe usmrtio na licu mesta.

Četvrta žrtva?

Muškarac je zatim pretrčao ulicu nazad do benzinske pumpe, pucajući u sivi ili srebrni "krajsler 200", a vozača je primorao da sedne na suvozačevo sedište.

Stanje vozača zasad nije poznato, preneo je Dejli mejl.

- Smatramo da postoji i četvrta žrtva. Ne znamo njihovo stanje. Osumnjičeni je, nakon izlaska iz prodavnice prešao ulicu i pucao u vozilo. Videli smo kako se vozač pomera na suvozačevo sedište, dok osumnjičeni ulazi - objasnio je Marej.

Motiv krvoprolića za sada nije poznat.

(Espreso / Dejli mejl)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.