JOŠ JEDNA PUCNJAVA U AMERICI! Više od 10 osoba povređeno, policija kaže da je bio „ciljani napad“
Policijski automobili, Foto: Printscreen/Youtube/ABC 7 Chicago

PUCNJAVA

JOŠ JEDNA PUCNJAVA U AMERICI! Više od 10 osoba povređeno, policija kaže da je bio „ciljani napad“

Jedna od žrtava je u kritičnom stanju, navela je policija

Objavljeno:

Više od 10 ljudi je povređeno u pucnjavi u noćnom klubu u Baton Ružu, saopštile su vlasti američke savezne države Luizijane, prenosi AP.

Jedna od žrtava je u kritičnom stanju, navela je policija. Niko još nije uhapšen zbog ovog incidenta u nedelju, ali policija sumnja da je napad u ranim jutarnjim satima bio „ciljan“.

„Ovo nije bio slučajan čin nasilja, na osnovu preliminarnih podataka iz istrage. Smatramo da je ovo bio ciljani napad, gde je neko bio konkretna meta, a drugi su povređeni tom prilikom“, saopštio je šef policije Baton Ruža Marfi Pol na konferenciji za novinare u nedelju popodne.

Tri policajca iz Baton Ruža, koja su bili u blizini kada se napad dogodila oko sat i po posle ponoći, intervenisala su u noćnom klubu „Dior Bar & Lounge“ i ukazali su pomoć povređenima dok nisu stigle medicinske ekipe.

1 / 4 Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Policija u cilju istrage nije želela da saopšti koliko je napadača otvorilo vatru u noćnom klubu.

Gradonačelnica Baton Ruža, Šeron Veston Brum, koja se prošle nedelje u Vašingtonu sastala sa kolegama iz drugih većih američkih gradova, kako bi razgovarala o pitanju kriminaliteta, nazvala je pucnjavu „besmislenim činom nasilja koji neće proći bez odgovora“, prenosi AP.

Iako se broj ubistava u Baton Ružu smanjio tokom 2022. godine u odnosu na godinu ranije, u glavnom gradu američke države Luizijane beleži se i dalje veliki broj krivičnih dela povezanih sa nasiljem, navodi američka agencija.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.