OSUMNJIČENI ZA MASAKR U KALIFORNIJI IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Pobio 10 ljudi, ranio još toliko, pa pokušao još 1 napad
Specijalci opkolili beli kombi, Foto: Robyn BECK / AFP / Profimedia

KRVOPROLIĆE NA PROSLAVI

OSUMNJIČENI ZA MASAKR U KALIFORNIJI IZVRŠIO SAMOUBISTVO: Pobio 10 ljudi, ranio još toliko, pa pokušao još 1 napad

Osumnjičeni za masakr u Kaliforniji izvršio samoubistvo: Na proslavi Lunarne Nove godine ubio 10 osoba

Objavljeno:

Osumnjičeni napadač izvršio je samoubistvo kada ga je opkolila policija, oko 12 sati nakon što je za vreme proslave Lunarne nove godine u Monterej Parku, u Los Anđelesu ubio deset ljudi, a još 10 ranio, saopštile su vlasti u Kaliforniji.

Naoružani napadač, 72-godišnji muškarac, pokušao je još jednom da upotrebi vatreno oružje u drugom klubu, samo nekoliko minuta nakon prve pucnjave u subotu uveče, ali vlasti su saopštile da su mu dvojica prolaznika otela oružje pre nego što je ispalio metak, a on je pobegao je sa tog mesta, prenosi Rojters.

Šerif okruga Los Anđeles Robert Luna identifikovao je osumnjičenog kao Huu Kan Trana, za koga je naveo da je upotrebio vatreno oružje u popularnom plesnom klubu među starijim posetiocima u Monterej Parku, 11 km istočno od centra Los Anđelesa.

1 / 2 Foto: LAPD

Luna nije identifikovao nijednu od žrtava, ali je saopštio da je pogininulo pet muškaraca i pet žena koji imaju 50, 60 i više godina. Od još 10 povređenih u ovoj pucnjavi, sedam je bilo hospitalizovano do nedelje uveče, a najmanje jedna osoba nalazi se u kritičnom stanju, navodi britanska agencija.

Istraga još nije uvrdila šta su motivi ovog zločina, naveo je Luna.

Nakon što je, kako tvrdi policija, Tran pucao u Monterej parku oko 22 sata u subotu, presreli su ga prolaznici u drugom plesnom klubu u susednom gradu Alhambra, oko 20 minuta kasnije.

"Mogu da vam kažem da je osumnjičeni ušao tamo, verovatno sa namerom da ubije još ljudi, a dvojica hrabrih sugrađana su odlučila da preduzmu akciju i razoružaju ga", rekao je policijski zvaničnik.

Šerif je saopštio da je Tran okrenuo pištolj ka sebi u nedelju i izvršio samoubistvo, kada je policija prišla belom kombiju koji je vozio u Toransu, oko 34 km od mesta pucnjave u plesnom studiju "Star balrum" u Monterej parku.

Specijalci opkolili beli kombi
Specijalci opkolili beli kombi foto: Robyn BECK / AFP / Profimedia

Policajci su čuli samo jedan pucanj iz kombija dok su se približavali, a zatim su se povukli i pozvali specijalce.

U Monterej Parku, gde se smrtonosni napada dogodio u trenutku kada je hiljade ljudi proslavljalo doček Lunarne nove godine, živi oko 60.000 stanovnika, a većina su azijatskog porekla, navodi Rojters.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.