Praznična trpeza: Ukus porodičnog okupljanja i sreće
Foto: Kineska medijska grupa

BITNO

Praznična trpeza: Ukus porodičnog okupljanja i sreće

Jedan od najvažnijih običaja za vreme Čusija je svakako priprema raskošne trpeze za doček Nove godine

Objavljeno:

Prolećni festival, odnosno Kineska lunarna nova godina je najvažniji praznik za Kineze, pada najčešće krajem januara ili početkom februara, a ove godine se slavi 22. januara.

Dan uoči Nove lunarne godine se zove Čusi, kada se svi članovi porodice okupljaju.

Jedan od najvažnijih običaja za vreme Čusija je svakako priprema raskošne trpeze za doček Nove godine, a Kinezi bi želeli, ako i ne preuveličavam, da sva lepa i ukusna jela koja su im dostupna, stave na trpezu, od raznovrsnih mesa do plodova mora, a jedno od nezaobilaznih jela je svakako riba…

06:09

Praznična trpeza: Ukus porodičnog okupljanja i sreće

(Espreso/Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.