DŽIHADISTI MASOVNO DEZERTIRAJU: Gde su žene, skupa kola, luksuz?! (FOTO)

teroristi se smorili

DŽIHADISTI MASOVNO DEZERTIRAJU: Gde su žene, skupa kola, luksuz?! (FOTO)

U jednoj britanskoj studiji objavljene su ispovesti 58 pripadnika Islamske države, koji objašnjavaju razloge za ulazak i izlazak iz sveta terorizma
Objavljeno: 20:32h

Ukupno 58 pripadnika Islamske države koji su napustili tu terorističku organizaciju progovorilo je o svojim aktivnostima, na koje su se odlučili zbog LUKSUZA! - Ovo je velika prevara! Obećavali su nam luksuz, žene, skupe automobile...- naveli su džihadisti dezerteri, koji dolaze iz 17 zemlja sveta.

Njihove ispovesti obuhvaćene su u britanskoj studiji "Žrtve, počinitelji, roba: Priče dezertera Islamske države" Međunarodnog centra za proučavanje radikalizacije i političkog nasilja (ICSR).
- Većina onih koji su se pridružili terorističkoj skupinu učinili su to iz sebičnih razloga - hteli su da žive luksuznim životom koji im je obećavala propaganda Islamske države. Drugi su dnevne obaveze koje su morali da izvršavaju ocenili kao dosadne, pa su se žalili da su se zapravo vrlo malo borili - piše u studiji, u kojoj je naznačeno i da je glavni razlog za dezertiranje iz IDIL to što nisu svi odobravali brutalnost nad nedužnim civilima i zarobljenicima.
Unutrašnji sporovi, koji idu od rasnih do religijskih, uključujući i neprestane sumnje u saborce i međusobne optužbe, još su neki od razočaravajućih faktora za dezerterstvo. Pored toga, bivše pripadnike IDIL nervirala je i velika korupcija, odnosno privilegije koji su uživali borci iz stranih zemalja
(Espreso.co.rs / Izvor: Avaz)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.