Si Đinping uputio novogodišnju čestitku kineskom narodu
Si Đinping, Foto: Kineska medijska grupa

kina

Si Đinping uputio novogodišnju čestitku kineskom narodu

Istog dana, Si Đinping je takođe razgovarao putem video veze sa radnicima i starcima iz doma za negu starijih osoba u Fudžou u južnoj provinciji Fuđijen

Objavljeno:

Generalni sekretar CK KPK Kine Si Đinping razgovarao je putem video veze sa funkcionerima koji se nalaze na ključnim pozicijima i tom prilikom se obratio i pripadnicima svih etničkih grupa u Kini čestitajući im dolazak Lunarne nove godine.

Si, koji je ujedno i predsednik Kine i predsednik Centralne vojne komisije, obratio se danas prepodne iz Velike dvorane naroda putem video veze stanovnicima u provincijama Heilungđijang, Fuđijen, Henan, Sičuan, kao i žiteljima autonomne oblasti Sinđijang, ali i medicinskom osoblju koje radi na prvim linijama fronta borbe protiv kovida-19, te starijim osobama u staračkim domovima, zaposlenima u preduzećima koja posluju u oblasti snabdevanja energentima, radnicima na stanicama brzih vozova, trgovcima i kupcima na veleprodajnim pijacama, kao i funkcionerima i stanovnicima seoskih područja. Si pridaje veliku pažnju prevenciji i kontroli kovida i radu na lečenju obolelih. On je najpre razgovarao sa medicinskim osobljem i pacijentima u Prvoj bolnici u sastavu Medicinskog univerziteta u Harbinu u severoistočnoj provinciji Heilungđijang. Si je tom prilikom istakao neophodnost da se pojača lična zaštita i osigura zdravlje medicinskih radnika. Partijski komiteti i vlasti na svim nivoima treba da insistiraju na principima „narod na prvom mestu, život na prvom mestu”, kao i na naučnim metodama prevencije i lečenja i preciznom sprovođenju relevantnih mera kontrole kovida u važnim ustanovama i među ranjivim grupama ljudi. Neophodna je koordinacija medicinskih resursa i da se obezbede dovoljne količine medicinskih resursa i neophodni lekovi svim stanvnicima Kine, te da se nadoknade nedostaci u borbi protiv kovida u seoskim područjima, podvukao je Si.

Istog dana, Si Đinping je takođe razgovarao putem video veze sa radnicima i starcima iz doma za negu starijih osoba u Fudžou u južnoj provinciji Fuđijen. Tom prilikom, Si se pažljivo raspitao o životnim i medicinskim uslovima ove zdravstvene institucije, kao i o radu na prevenciji i kontroli kovida-19 i situaciji u vezi sa vakcinacijom starijih ljudi. On je razgovarao sa starijim osobama o njihovom fizičkom stanju i svakodnevnom životu. Si je istakao da institucije kao što su domovi za negu starijih ljudi treba da ojačaju saradnju sa medicinskim ustanovama kako bi promovisali vakcinaciju i poboljšali mehanizme prevencije i kontrole lečenja, te kako bi se obezbedila blagovremena terapija za teške pacijente.

Naftno polje Tarim u pustinji Taklimakan u Sinđijangu je treće najveće naftno i gasno polje u Kini. Si je tokom video razgovora sa zaposlenima u kompaniji „Tarim Oilfield“ rekao da je energetska bezbednost važan oslonac za ukupan ekonomski i društveni razvoj Kine. To je jedna od najvažnijih stvari za bezbedan razvoj Kine, podvukao je Si. Trenutno je Kina na vrhuncu zimske potrošnje energije i svi regioni i organi moraju se pažljivo organizovati i moraju da ulože ogromne napore kako bi očuvali i održali cene uglja, nafte i gasa i kako bi se pripremili za izuzetno hladno vreme tokom zimskih meseci.

(Espreso/Kineska medijska grupa)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.