DETALJI OKO PADA HELIKOPTERA U UKRAJINI: Među poginulima i roditelji koji su vodili decu u vrtić (FOTO) (VIDEO)
Ukrajina, Foto: Profimedia

nove informacije

DETALJI OKO PADA HELIKOPTERA U UKRAJINI: Među poginulima i roditelji koji su vodili decu u vrtić (FOTO) (VIDEO)

U helikopteru je bilo devet osoba: šest članova operativnog tima ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući vođstvo MUP-a, kao i tri člana posade Državne hitne službe. Svi su poginuli

Objavljeno:

Stižu prvi detalji o padu helikoptera u ukrajinskom gradu Brovariju nedaleko od Kijeva u kojem je poginulo najmanje 18 osoba, uključujući ministra unutrašnjih poslova Ukrajine, još dva službenika iz vrha MUP-a, kao i troje dece.

Službenici su rekli da se helikopter srušio u 8:20 po lokalnom vremenu i da je zgrada Nacionalne službe za hitne situacije stradala u požaru koji je buknuo nakon nesreće. Vatrogasci su ugasili plamen sat vremena kasnije.

Kako su rekli, radilo se o helikopteru Aerospatiale AS.332 Super Puma, koji je Ukrajini osigurala Francuska.

Prema fotografijama s mesta nesreće, helikopter je pao u dvorište vrtića. Pored delova olupine nalaze se sprave za igranje.

U helikopteru je bilo devet osoba: šest članova operativnog tima ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući vođstvo MUP-a, kao i tri člana posade Državne hitne službe.

"Prerano je govoriti o uzroku pada helikoptera", rekao je Kirilo Timošenko, zamenik šefa predsedničke administracije, tokom brifinga za medije u Brovariju. Rekao je da će istraga ispitati sve mogućnosti, a policija je zamolila svedoke da se jave.

Potvrdio je da je vožnja helikopterom bila "povezana s poslom" ministra unutrašnjih poslova Denisa Monastirskog. Veruje se da je bio na putu prema frontu, ali to nije zvanično potvrđeno.

Neki od povređenih su životno ugroženi. Među poginulima ima i slučajnih prolaznika, roditelja koji su vodili decu u vrtić...

Timošenko je kazao da su neki od hospitalizovanih životno ugroženi. Ukupno je povređeno 25 osoba, od čega je, 10 dece.

Da podsetimo, helikopter se srušio pored vrtića u kojem su u trenutku nesreće bili deca i zaposleni.

Istraga će otkriti uzrok nesreće.

(Espreso/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.