ANIN NESTANAK NEODOLJIVO PODSEĆA NA REVOLUCIONARNI SLUČAJ IZ 1955: Telo BOGATAŠICE nikad nisu našli, osuđen MUŽ
Brajan i Ana Volš, Foto: Facebook / Ana Ljubičić, Printscreen/YouTube/CBS Boston

kružile jezive glasine!

ANIN NESTANAK NEODOLJIVO PODSEĆA NA REVOLUCIONARNI SLUČAJ IZ 1955: Telo BOGATAŠICE nikad nisu našli, osuđen MUŽ

Okolnosti Aninog nestanka, kao i odbrana njenog supruga podsetili su na do tada nezapamćen slučaj u Americi koji se desio pre 68 godina. Takođe, Anin suprug Brajan optužen je za krađu i falsifikovanje kao i vinovnik zločina koji je promenio američki zakon

Objavljeno:

Misterija nestanka Ane Volš još uvek nije rešena, ali na osnovu pronađenih dokaza postoje indicije da njen suprug Brajan može biti optužen za ubistvo.

Dokazi poput krvave testere i krvavi tepih koje je policija pronašla nedaleko od kuće u kojoj živi Brajanova majka, ukoliko se ispostavi da odgovaraju Ani mogu optužiti Brajana za njeno ubistvo, čak iako telo nije pronađeno.

Hapšenje Brajana Volša
Hapšenje Brajana Volšafoto: Printscreen/YouTube/CBS Boston

Okolnosti Aninog nestanka, kao i odbrana njenog supruga podsetili su na do tada nezapamćen slučaj u Americi koji se desio pre 68 godina. Takođe, Anin suprug Brajan optužen je za krađu i falsifikovanje kao i vinovnik zločina koji je promenio američki zakon.

Radi se o ubistvu bogate naslednice Evelin čije telo nikada nije pronađeno. Na kraju, njen suprug je osuđen, te se ovaj slučaj upisao u istoriju Amerike kao prvi u kom ubica odslužio kaznu iako telo žrtve nikada nije pronađeno.

Za zločin je osuđen Robert Leonard Juing Skot (27. jul 1897 — 15. avgust 1987). Skot je 1959. godine u Kaliforniji osuđen za ubistvo svoje žene, a slučaj je bio jedan od prvih koji je utvrdio ubistvo bez tela, odnosno ubistvo u kome nije otkriveno telo koje bi potvrdilo da je izvršeno krivično delo.

Brak

Skot i njegova supruga Evelin Trosbi Skot (rođena Mamper), pošto su se upoznali na društvenoj zabavi i venčali u Meksiku, delili su značajno bogatstvo koje je Evelin posedovala pre njihovog braka.

Posle pet godina braka, 16. maja 1955. Evelin je nestala. Zabrinutim prijateljima Skot je dao razna objašnjenja – da je Evelin hospitalizovana, ili da je pobegla.

U julu 1955. Leonard Skot je započeo vezu sa devojkom po imenu Harijet Livermor 5. marta 1956. Evelinin brat Rejmond Trosbi, sumnjao je na Skota, prijavio je Evelinin nestanak policiji, započevši istragu.

Prvi slučaj u SAD-u za ubistvo na osnovu posrednih dokaza

Policija u Los Anđelesu je uhapsila Skota i optužila ga za falsifikovanje i prevaru zbog pljačke bankovnih računa njegove žene nakon što su posetili Evelinine sefove i pronašli samo koverte napunjene peskom, pošto je Skot povukao velike sume iz Evelininih sefova i deponovao ta sredstva u sopstvenim računima.

Pošto ga je velika porota u Los Anđelesu optužila po 13 tačaka za falsifikovanje i krađu, ali je pušten uz kauciju od 25.000 dolara, Skot je pobegao u Kanadu.

Uhapšen je godinu dana kasnije, 9. aprila 1957, kada ga je Everet Arči Bejl iz kanadskih carinskih organa zaustavio dok je ponovo ulazio u Kanadu u Vindzor Ontariju nakon posete Detroitu da kupi automobil.

Tokom njegovog odsustva, velika porota je podigla dodatnu optužnicu protiv Skota za ubistvo.

Iako Evelinino telo nikada nije pronađeno, njene proteze, naočare i neki od njenih ličnih predmeta pronađeni su među zakopanim pepelom u blizini spalionice na imanju para koje se nalazi u bogatoj zajednici Bel Air u Los Anđelesu.

Skotov slučaj je bio revolucionaran, jer je to bio prvi slučaj u istoriji SAD da je neko osuđen za ubistvo isključivo na osnovu posrednih dokaza, a da telo žrtve nije pronađeno.

Tužilaštvo je predvodio okružni tužilac J. Miller Leavi.

Nakon što je osuđen za ubistvo, Skot je dobio doživotnu kaznu zatvora. U decembru 1959, Apelacioni sud je potvrdio njegovu osudu, uprkos njegovoj pritužbi da prvobitni sud nije uspeo da utvrdi corpus delicti.

Juing je pušten 1978. godine. Uslovni otpust je ponuđen 1974. godine, ali je Juing odbio, tvrdeći da se to ne primenjuje, jer je pogrešno držan. Nakon puštanja na slobodu, priznao je da je počinio ubistvo. Umro je 1987. u 91. godini, navodi se na Vikipediji.

Kružile su glasine da je Skot "sahranio" suprugu u betonu "Bulevara zalaska sunca".

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.