MARIJANA HTELA DA BUDE STJUARDESA, DOK NIJE DOŽIVELA PONIŽENJE NA RAZGOVORU ZA POSAO: Tražili od nje NEČUVENU STVAR
Stjuardesa, Foto: Profimedia

SKANDAL

MARIJANA HTELA DA BUDE STJUARDESA, DOK NIJE DOŽIVELA PONIŽENJE NA RAZGOVORU ZA POSAO: Tražili od nje NEČUVENU STVAR

Nekima su navodno pregledani i zubi, kao da si psi, a za to je, kako kažu, bila zadužena agencije za zapošljavanje u avio-kompanijama “Mekti”

Objavljeno:

Jedna avio-kompanija je navodno primorala devojke koje su htele da budu stjuardese da se skinu u donji veš na razgovoru za posao i tretirala ih “kao pse.

Kako navode španski mediji, na osnovu svedočenja potencijalnih stjuardesa, aplikantima je naređeno da se skinu u grudnjak i gaćice za intervju za “Kuvajt ervejz” u hotelu “Melia Barahas” u blizini madridskog aerodroma.

Nekima su navodno pregledani i zubi, kao da si psi, a za to je, kako kažu, bila zadužena agencije za zapošljavanje u avio-kompanijama “Mekti”.

Jedna od devojaka koje su prijavile navodno neprikladno ponašanje predstavila se kao Marijana, ali nije htela da otkrije prezime. Ona je ispričala kako je žena na razgovoru hvatala beleške u blokčetu i pregledala je dok je bila donjem vešu. Onda je dodala da se osećala „kao životinja u zoološkom vrtu“.

Nakon pregleda, one devojke koje su imale višak kilograma, nosile naočare, imale mladeže ili vidljive ožiljke, odmah su odbijene, a jednoj je rečeno da ne zapošljavaju osobe sa ožiljcima.

– Devojci koja je govorila sedam jezika rečeno je da je diskvalifikovana jer ima mali ožiljak na obrvi i rečeno joj je da im nije bitno njenih sedam jezika – kazala je Marijana.

Stjuardesa
foto: Profimedia

Druga devojka, 23-godišnja Bjanka, rekla je lokalnim medijima da je žena pre nje plakala kada je izašla sa intervjua. Kada je na nju došao red, kaže da su je zamolili da podigne haljinu, ali da im to nije bilo dovoljno, pa je na kraju ostala samo u grudnjaku, suknji i hulahopkama.

– Zamolila me je da otvorim usta i gledala unutra kao da sam pas. Skoro mi je stavila oko u usta da vidi moje zube. Onda mi je rekla nešto kao “Ona će poslužiti”. Osećala sam se super poniženo – ispričala je ona.

Treća devojka, 19-godišnja Marija, rekla je da je nekima od intervjuisanih rečeno da treba da smršaju i da jedu manje, dok je drugima rečeno da treba da se ugoje.

Ni “Kuvajt ervejz” ni “Mekti” nisu komentarisali optužbe prvi put objavljene u španskim medijima.

(Espreso/Objektiv.rs, daily star)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.