PROGLAŠENA EPIDEMIJA GRIPA U EVROPSKOJ DRŽAVI: Pogođene sve starosne grupe, ali ove 2 su NAJVIŠE UGROŽENE
Čovek sa lekovima, Foto: Profimedia, Ilustracija

EPIDEMIJA

PROGLAŠENA EPIDEMIJA GRIPA U EVROPSKOJ DRŽAVI: Pogođene sve starosne grupe, ali ove 2 su NAJVIŠE UGROŽENE

Visoki zdravstveni savet preporučio je vakcinaciju protiv gripa, uglavnom za rizične osobe, odrasle osobe starije od 65 godina, trudnice, osobe koje boluju od hronične bolesti ili borave u ustanove i medicinsko osoblje

Objavljeno:

Belgijski institut za javno zdravlje (Sciensano) proglasio je danas epidemiju gripa u toj zemlji, kao i da su pogođene sve starosne grupe, ali najviše deca i mladi.

Visoki zdravstveni savet preporučio je vakcinaciju protiv gripa, uglavnom za rizične osobe, odrasle osobe starije od 65 godina, trudnice, osobe koje boluju od hronične bolesti ili borave u ustanove i medicinsko osoblje.

Prema statističkim podacima Instituta, stopa incidencije slučajeva gripa je vec premašila maksimume postignute tokom prethodne tri zime.

Aktuelna epidemija gripa praćena je cirkulacijom mnogih drugih respiratornih bolesti, uzrokovanih virusom Kovida-19 ili bronhitisom.

1 / 3 Foto: Profimedia

I broj slučajeva kovida - 19 takođe je porastao, a zabrinutost povećava ponovno izbijanje epidemije u Kini.

Od subote Belgija uvodi testiranje otpadnih voda iz aviona koji dolaze iz Kine kako bi proveravala da li putnici nose novi soj virusa, a dodaje se da će zemlja uvesti i testove za putnike iz Kine. Navodi se da će se mere primenjivati samo za direktne letove iz Kine.

(Espreso/Blic/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.