KOVČEG SA TELOM BENEDIKTA POSTAVLJEN NA STEPENICE KOJE GLEDAJU NA TRG SVETOG PETRA: Danas sahrana bivšeg pape
Kovčeg sa telom Pape Benedikta, Foto: Printscreen/Youtube/BBC News

sahrana

KOVČEG SA TELOM BENEDIKTA POSTAVLJEN NA STEPENICE KOJE GLEDAJU NA TRG SVETOG PETRA: Danas sahrana bivšeg pape

Pre nego što bude položen u kriptu, njegovo telo ce biti zapečaceno u kovčeg od cinka, koji ce potom biti stavljen u drveni sanduk

Objavljeno:

Telo bivšeg pape Benedikta XVI, koji će danas biti sahranjen, u kovčegu od čempresovog drveta postavljeno je na stepenice koje gledaju na Trg Svetog Petra.

U kovčegu se nalazi odežde koje simbolizuju njegovu ulogu pape i biskupa, zajedno sa novčicima i medaljama koje su kovani tokom njegovog pontifikata, prenosi Bi-Bi-Si.

Pošto Benedikt više nije bio na čelu Vatikana kada je umro, prisustvuju samo zvanične delegacije iz Italije i Benediktove rodne Nemačke.

Lideri drugih zemalja prisustvuju u nezvaničnoj formi - uključujuci kralja Filipa od Belgije i kraljicu Leticiju od Španije, kao i lidere Poljske i Mađarske, prenosi katolička novinska agencija.

Papa emeritus, prema njegovim poslednjim željama, bice položen u grobnicama ispod bazilike, gde je sahranjeno više od 90 poglavara Rimokatoličke crkve.

Pre nego što bude položen u kriptu, njegovo telo ce biti zapečaceno u kovčeg od cinka, koji ce potom biti stavljen u drveni sanduk.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.