Mladić se zakucao u auto premijerke, a sad pokrenuta akcija da mu se kupi novo vozilo! Jesu li  Poljaci skroz odlepili? (FOTO)
Foto: Reuters

Ludo burazere

Mladić se zakucao u auto premijerke, a sad pokrenuta akcija da mu se kupi novo vozilo! Jesu li Poljaci skroz odlepili? (FOTO)

Poljaci su, zbog više sumnjivih okolnosti saobraćajne nesreće prošle sedmice u Ošvjenćimu na jugu Poljske, u kojoj je lakše povređena premijerka Beata Šidlo, na internetu munjevito prikupili novac da se mladić koji je udario u njeno vozilo kupi polovni automobil
Objavljeno: 11:51h

Na jednom poljskom internet portalu pojavio se apel da Poljaci 21-godišnjem Sebastijanu K. prikupe 1.200 evra za kupovinu polovnog automobila zato što policija neće skoro da mu vrati njegovo oštećeno vozilo.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vlasti su mladića odmah posle incidenta 10. februara proglasile za isključivog krivca za udes.

Mladiću prete tri godine zatvora zato što je premijerka prebačena u bolnicu, a njenom telohranitelju polomljena je noga i morao je na operaciju.

foto: AP

- Ostao sam zatečen interesovanjem. Mislio sam da ćemo ciljnu sumu prikupljati dugo. Dobijam stotine molbi da prikupljanje produžimo, kazao je Rafal Bjegun, pokretač akcije.

Akcija, međutim, ima i svoju objašnjenje koje govori da Poljaci, ipak, nisu ludi i da je ovo, zapravo, protest protiv vlasti.

Naime, policija je mladiću nakon udesa kazala da mu nije potreban advokat i tokom prvog saslušanja, dok je još bio ugruvan i u stresu, naterala da prizna krivicu. Pošto su mediji objavili nekoliko snimaka gradskih kamera da obezbeđenje nije poštovalo propise, preticalo fijat na punoj liniji, kao i da drugo vozilo sa premijerkom u koloni nije imalo uključena rotaciona svetla, mladić je u utorak je promenio iskaz. Ovo je, inače, drugi udes u samo dve nedelje jer je kolona ministra odbrane Anotnija Maćereviča izazvala kraj Torunja lančani sudar u kome je povređeno troje Poljaka, pokušavaju da svale na mladog Poljaka.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.