AMERIKANCI NE ZNAJU ŠTA IH JE SNAŠLO: Oluja im donela nešto što nisu videli godinama, SVE JE SNIMLJENO (VIDEO)
Sneg u Majamiju, Foto: Printscreen/Twitter/@EuropeUndone

ZABELELO SE NA BOŽIĆ

AMERIKANCI NE ZNAJU ŠTA IH JE SNAŠLO: Oluja im donela nešto što nisu videli godinama, SVE JE SNIMLJENO (VIDEO)

Ovaj Božić je jedan od najhladnijih zabeleženih u centralnoj Floridi u poslednjih 30 godina

Objavljeno:

Božićno čudo na Floridi? Ljudi su prijavili da je led padao sa neba Božićno jutro u okrugu Brevard.

Na snimcima koje su stanovnici Centralne Floride podelili na društvenim mrežama vide se ledene kuglice, poznate i kao susnežica, koje padaju sa neba u njihova dvorišta.

Pa kako je to moguće?

Susnežica se formira kada sneg pada iz oblaka, topi se, a zatim ponovo zamrzava pre nego što izađe na površinu.

Izuzetno je retko videti bilo kakve zaleđene padavine ovako daleko na jugu na Floridi, ali u nedelju ujutru u okrugu Brevard su prolazili kratki pljuskovi sa savršenim uslovima za susnežicu.

Nacionalna meteorološka služba potvrdila je susnežicu ​​u blizini oblasti Rokledž, Viera i Merit Ajlend.

Poslednji put kada je centralna Florida videla zimsko vreme bilo je u januaru 2010. godine, kada je prijavljena slaba prašina u Okali i mešavina zime (uključujući slab sneg i susnežicu) u Orlandu i delovima Svemirske obale.

Na društvenim mrežama su objavljeni snimci na kojima se čini da pada sneg ispred Hard Rock stadiona tokom perioda slabe kiše u Majamiju.

Ovaj Božić je jedan od najhladnijih zabeleženih u centralnoj Floridi u poslednjih 30 godina.

Podsetimo, velika zimska oluja je zahvatila SAD i u mnogim delovima zemlje donela najhladniji Božić u poslednje četiri decenije.

Zahlađenje koje se događa "jednom u generaciji" i koje je počelo na pacifičkom severozapadu u utorak, pre nego što se pomerilo na istok, postala je "ciklon bomba" do petka.

Očekuje se da će zimska oluja Eliot doneti najhladniji Božić na Srednjem zapadu od kasnih 1980-ih, prema prognozama koje citiraju američki mediji.

Najgora mećava u poslednjih 45 godina pogodila je za vikend grad Bafalo u državi Njujork.

Smrtonosna mećava je započela u petak i trajala tokom božićnih praznika, a obilne snežne padavine su bile propraćene izuzetno niskim temperaturama.

Bafalo se nalazi na obali jezera Iri blizu granice sa Kanadom, a specifična lokalna klima je doprinela tome da posledice vremenskih nepogoda ovde budu još gore nego u drugim delovima SAD koje su takođe zahvatile zimske oluje i mećave.

Vremenska prognoza ne sluti na dobro, jer se očekuje da posle današnjeg kratkog zatišja sneg opet počne da pada u utorak.

Guvernerka države Njujork Keti Hočul izjavila je da je ovo katastrofa koja se dešava jednom u životu i koja će verovatno ući u istoriju kao "Mećava 22".

Najsnažija mećava u istoriji zadesila je Bafalo 1977. godine, kada je ubila skoro 30 ljudi.

(Espreso/Fox35orlando/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.