AMERIČKA VOJNA KOMANDA SE OGLASILA: Tiče se DEDA MRAZA
Deda Mraz, Foto: Profimedia

badnje veče u sad

AMERIČKA VOJNA KOMANDA SE OGLASILA: Tiče se DEDA MRAZA

Hladnoća i jak sneg koje ometaju putovanja na božićni odmor u SAD "ne bi trebalo da budu problem za Deda Mraza koji živi na Severnom polu"

Objavljeno:

Američka vojna komanda koja "obezbedjuje praćenje napredovanja Deda Mraza dok isporučuje poklone na Badnje veče", saopštila je danas da korona virus i razorna zimska oluja koja je pogodila SAD neće sprečiti Deda Mraza da isporuči poklone.

Komanda za vazduhoplovnu odbranu Severne Amerike - NORAD (North American Aerospace Defense Command) sa sedištem u američkoj državi Kolorado, omogućava znatiželjnima da prate napredovanje Deda Mraza preko veb stranice noradsanta.org/en/map, kanala društvenih medija i mobilne aplikacije.

NORAD na današnje Badnje veče ima 1.500 dobrovoljaca koji primaju i telefonske pozive dece koja žele da znaju gde je Deda Mraz i kada će im stići poklon.

Deda Mraz, Tviter, Pismo
foto: Profimedia, Twitter

Zvaničnik NORAD-a sa Aljaske, general-potpukovnik Dejvid Nahom, rekao je da pandemija nije uticala na Deda Mrazov užurban raspored isporuke poklona.

Hladnoća i jak sneg koje ometaju putovanja na božićni odmor u SAD "ne bi trebalo da budu problem za Deda Mraza koji živi na Severnom polu", rekao je general Nahom.

Nevreme, Oluja, Mećava, Amerika, SAD
foto: Printscreen/Twitter/joeywreck

"Mislim da će Deda Mraz biti kao kod kuće po ovom arktičkim nevremenu i hladnoći", rekao je Nahom.

Kao i svaka dobra božićna priča i početak ove tradicije NORAD-a prepričava se generacijama: 1955. godine pukovnik vazduhoplovstva Hari Šup je jedne noći bio dežuran u komandi koja je bila prethodnica NORAD-a, i dobio je poziv deteta koje je okrenulo pogrešno odštampan broj u novinama, misleći da zove Deda Mraza lično.

Šup je pomislio da je to šala, ali je shvatio šta se desilo i uverio devojčici da on jeste Deda Mraz. Time je počela tradicija NORAD-a za "praćenje Deda Mraza" koja traje 66 godina.

(Espreso / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.