NAPADAČ IZ TORONTA I KOMŠIJE IMALI BURNU PROŠLOST: Godinama ih je maltretirao, pretio, pa završili na SUDU!
Policija, Foto: Printscreen / NBC DFW

INCIDENT

NAPADAČ IZ TORONTA I KOMŠIJE IMALI BURNU PROŠLOST: Godinama ih je maltretirao, pretio, pa završili na SUDU!

Prema navodima iz policije, 73-godišnjak koji je stanovao u zgradi, upucao je i usmrtio trojicu muškaraca i dve žene, a povredio jednu 66-godišnju osobu, koja je u bolnici

Objavljeno:

Muškarac koji je ubio petoro ljudi u stambenoj zgradi u predgrađu Toronta u nedelju uveče godinama je maltretirao komšije i pretio savetu stanara zbog verovanja da se od zgrade razboljeva, navodi Gardijan

.Na konferenciji za novinare, načelnik policije Jorka Džejms Meksvin identifikovao je napadača iz Vona kao Frančeska Vilija. Prema navodima iz policije, 73-godišnjak koji je stanovao u zgradi, upucao je i usmrtio trojicu muškaraca i dve žene, a povredio jednu 66-godišnju osobu, koja je u bolnici.

Vili je bio u dugogodišnjem sudskom procesu sa komšijama, koje je zbog toga maltretirao.

- Tri žrtve su bile članovi saveta stanara - naveo je Meksvin. - To ćemo detaljno istražiti - rekao je on i dodao da je teško reći da li je Vili ciljao baš komšije sa kojima se sudio.

Snimci koje je objavljivao na društvenim mrežama, uključujući i onaj na dan pucnjave, svedoče o njegovoj frustraciji upravom zgrade i drugim stanarima, a uključuju i tvrdnje, često pominjane i nepotkrepljene da je od "električne sobe" zgrade bolestan.

Američka policija
foto: Printscreen/you Tube/ LiveNOW from FOX

Vilijeve opsesije bile su dobro poznate njegovim komšijama. Ipak, Džon Santoro, koji je ranije bio u savetu stanara rekao je novinarima da "Vili nije čudovište" i da veruje da mu je samo trebala profesionalna pomoć.

Nekoliko sporova protiv saveta stanara Vili je prethodno izgubio, a sud mu je zabranio da objavljuje sadržaj na društvenim mrežama, što on nije poštovao. Kompanija koja poseduje zgradu tražila je od suda da Vilija zatvori i primora ga da proda svoj stan kao kaznu.

U poslednjoj objavi, Vili ih je nazvao "ubicama" zbog pravnog spora protiv njega.

Podsetimo, policija je na lice mesta stigla u 19.20 i ubrzo posle ulaska u zgradu suočila se sa Vilijem u hodniku. Policajac ga je potom usmrtio.

(Espreso/Telegraf/Gardijan)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.