EKSPLOZIJA U NAJVEĆOJ RAFINERIJI NAFTE U SIBIRU: Povređeno pet osoba, ima i MRTVIH!
Eksplozija, Foto: Printscreen/Twitter/@NatalieSmal

DRAMA

EKSPLOZIJA U NAJVEĆOJ RAFINERIJI NAFTE U SIBIRU: Povređeno pet osoba, ima i MRTVIH!

Seizmolozi su rekli da su stanovnici grada Irkutska 45 kilometara jugoistočno i drugih obližnjih gradova osetili naknadne potrese od eksplozije

Objavljeno:

Dvoje ljudi je poginulo u eksploziji u rafineriji nafte u ruskom gradu Angarsk u jugoistočnom Sibiru, saopštilo je danas odeljenje Istražnog komiteta za Irkutsku oblast.

U eksoloziji je povređeno petoro ljudi, naveo je guverner Irkutske oblasti Igor Kobzev na Telegramu, a prenosi TAS S.

Kobzev je dodao da je požar zahvatio područje od 2.500 kvadratnih metara koje pripada Angarskoj petrohemijskoj kompaniji.

Na snimcima na društvenim mrežama vidi se veliki požar u rafineriji, dok se iznad nje izdiže crni dim.

Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je požar lokalizovan, a da je mogući uzrok incidenta zagađenje gasom sistema procesnih postrojenja, dodaju RIA Novosti.

Seizmolozi su rekli da su stanovnici grada Irkutska 45 kilometara jugoistočno i drugih obližnjih gradova osetili naknadne potrese od eksplozije, prenosi The Moscow Times.

"Mnogi su to zamenili za zemljotres", napisao je regionalni guverner Igor Kobzev u aplikaciji za razmenu poruka Telegram.

Eksplozija je usledila manje od mesec dana nakon što je 27. novembra izbio manji požar u rafineriji, pri čemu nije bilo povređenih.

(Espreso/Telegraf/RIA novosti/The Moscow Times)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.