MISLILA JE DA JE OD BOTOKSA, A SAZNALA DA PATI OD OPAKE BOLESTI: Imala je simptom koji je bio naizgled BEZAZLEN
Bolnica, Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

MISLILA JE DA JE OD BOTOKSA, A SAZNALA DA PATI OD OPAKE BOLESTI: Imala je simptom koji je bio naizgled BEZAZLEN

Žena je na čudan način saznala da je joj je tumor rastao u glavi čitavu deceniju

Objavljeno: 15:38h

Žena iz Velike Britanije koja je mislila da je otok na njenom licu uzrokovan botoksom zaprepastila se kada je otkrila da ima tumor na mozgu i nije bila sigurna da će doživeti Božić.

Džil Kenton (52) primetila je natečenost i suvoću oko levog oka, ali je simptome pripisala kozmetičkom tretmanu koji je obavila nekoliko meseci ranije.

– Kao što se ispostavilo, nisam mogla više da pogrešim – rekla je glasovna glumica iz gradića Vestoninga, prenosi San.

Tek nakon što je Džil počela da čuje “kliktanje” kroz slušalice na snimanju odlučila je da ode kod lekara. Posle nekoliko testova, njoj je dijagnostikovan je tumor na mozgu koji je polako rastao iza njenog oka 10 godina.

U pitanju je bio intraosni meningiom levog sfenoidnog krila, koji nije kancerogen. Međutim, ako se ne leči može narasti do veličine grejpfruta i izazvati hronične glavobolje, gubitak nekih neuroloških funkcija, napade, gubitak sluha ili vida. Što je još gore operacija uklanjanja tumora je jako rizična i mogla bi da ostavi Džil košta života ili je ostavi sa ozbiljnim invaliditetom.

– Sekli bi me po glavi od uha do uha, pa odstranili deo lobanje da bih stigli do obolelog mesta. Pokušali bi da mi spasu vid, ali nema nikakvih garancija – objasnila je ona.

Suočena sa zastrašujućom operacijom i preplašena da neće izaći živa iz bolnice, počela je da se miri sa svojom mogućom smrću.

– Dok sam pakovala jelku i ukrase, ubacila sam cedulju svojoj ćerki Rejčel i svom partneru Polu i poručila im da ih volim – rekla je Džil.

Korona, Kovid, Pandemija, Omikron, Bolnica, Lečenje, Laboratorija, Pacijent, Virus
foto: Profimedia

Ona je na kraju odustala od rizične operacije i umesto toga ide na redovne preglede i provere vida kako bi se utvrdilo da li tumor raste.

– Na sreću, za sada sam na dobrom putu i srećna sam što sam uspela da ponovo preuzmem kontrolu – rekla je ona.

Džil sada radi sa dobrotvornom organizacijom Brain Tumor Research kako bi podelila svoju priču u nadi da će biti od pomoći drugim ljudima.

„Premalo se zna o ovoj razornoj bolesti. I toliko je važno da istaknemo probleme oko tumora mozga. Prosta činjenica je da ako ne bude značajnih ulaganja u istraživanje, kako bi se poboljšale mogućnosti lečenja i pomoglo u pronalaženju leka, moji i izgledi mnogih drugih ostaće sumorni – rekla je ona.

(Espreso/Objektiv/The Sun)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.