Tramp ima plan: Veoma brzo će se desiti nešto što...
Foto: Reuters

dodatna bezbednost državi

Tramp ima plan: Veoma brzo će se desiti nešto što...

Predsednik SAD Donald Tramp rekao je da će Bela kuća uvesti nove bezbednosne mere da bi “učinila Ameriku bezbednom“.
Objavljeno:

On je istakao da će se to dogoditi sledeće nedelje i da će nastaviti da se bori za ukidanje odluke o zabrani dolaska migranata u SAD.

- Mi ćemo uraditi nešto veoma brzo kako bismo obezbedili dodatnu bezbednost našoj državi. To nešto ćete videti sledeće nedelje - rekao je Tramp.

On nije naveo ni reč o tome šta će “to nešto“ biti.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Apelacioni sud u San Francisku odbio je ranije danas da vrati na snagu Trampov dekret o privremenoj zabrani ulaska u SAD državljanima Irana, Iraka, Libije, Somalije, Sudana, Sirije i Jemena. Veće od tri sudije jednoglasno je odbilo da suspenduje presudu suda niže instance kojom je prošle nedelje zabrana privremeno stavljena van snage po tužbi saveznih država Vašingtona i Minesote. U tužbama se navodi da Trampova zabrana putovanja škodi pojedincima, privredi i univerzitetima, te da je neustavna jer sprečava ulazak u zemlju na osnovu religije, pa je sudija Džejms Robart iz Sijetla suspendovao uredbu, što je dovelo do žalbe ministarstva pravde apelacionom sudu. Ministarstvo pravde i Trampova administracija tvrde da predsednik ima ustavno pravo da ograniči ulazak u SAD i da sudovi ne mogu da preispituju njegovo uverenje da je takav korak neophodan kako bi se sprečio terorizam. Uredba o zabrani ulaska za državljane sedam islamskih zemalja, koju je Tramp doneo sa ciljem da smanji opasnost od terorizma, važi 90 dana te se može desiti i da istekne dok nađe svoj put do Vrhovnog suda.

Bonus video:

Milan St. Protić intervju nedelje

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.