"UPRAVO SMO USAGLASILI STAVOVE SA AMERIKOM": Zelenski se obratio USRED NOĆI nakon RAZGOVORA SA BAJDENOM!
Vladimir Zelenski nakon razgovora sa Bajdenom, Foto: Profimedia

našli zajednički jezik

"UPRAVO SMO USAGLASILI STAVOVE SA AMERIKOM": Zelenski se obratio USRED NOĆI nakon RAZGOVORA SA BAJDENOM!

Zelenski je naveo da je sa predsednikom SAD razgovarao o potrebi Ukrajine za efikasnim sistemima protivvazdušne odbrane za zaštitu stanovništva

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski razgovarao je sa predsednikom SAD Džozefom Bajdenom nakon što je istog dana imao razgovore sa liderima Turske i Francuske, Redžepom Tajipom Erdoganom i Emanuelom Makronom.

- Stalno radimo sa partnerima - rekao je Zelenski u noćnom video obraćanju, navodeći da očekuje neke „važne rezultate“ sledeće nedelje nakon niza međunarodnih sastanaka koji će se baviti situacijom u Ukrajini, prenosi Rojters.

DŽo Bajden
DŽo Bajdenfoto: Printscreen/Youtube/The Independent

- Sastanak G7 će se održati danas i Ukrajina će učestvovati, a upravo smo usaglasili naše stavove sa SAD - saopštio je on posle razgovora sa Bajdenom.

Zelenski je naveo da je sa predsednikom SAD razgovarao o potrebi Ukrajine za efikasnim sistemima protivvazdušne odbrane za zaštitu stanovništva.

Nemački kancelar Olaf Šolc danas će održati onlajn sastanak sa liderima G7 i ministrima spoljnih poslova zemalja EU u pokušaju da dogovori nove sankcije protiv Rusije i Irana, kao i slanje dodatne pomoći ili naoružanja Ukrajini.

Američka ministarka finansija Dženet Jelen rekla je da je dosadašnja pomoć Vašingtona Ukrajini premašila 50 milijardi dolara i da će biti nastavljena "sve dok bude potrebna". Ona je ponovila da je okončanje rata najbolja stvar koju Amerika može da učini za globalnu ekonomiju.

(Espreso/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.