OTAC ZAPRETIO POLICAJCU, PRETHODNO MU UPUCAO SINA: Ono što je uradio mom detetu uradiću ja njegovom!
Policija, Foto: Profimedia

DRAMA

OTAC ZAPRETIO POLICAJCU, PRETHODNO MU UPUCAO SINA: Ono što je uradio mom detetu uradiću ja njegovom!

Policajac je ispalio dva hica

Objavljeno:

Policajac koji je osumnjičen za upucavanje maldića u Grčkoj priveden je u zgradu suda u Solunu.

On je osumnjičen da je u ranim jutarnjim satima u ponedeljak pucao i teško ranio 16-godišnjeg dečaka u glavu, tokom potere u Dijavati.

Protiv 32-godišnjaka je podneta krivična prijava za pokušaj ubistva sa mogućim umišljajem i izvođenje nedozvoljene pucnjave radi imobilizacije ili neutralisanja (prvo delo kao krivično delo, a drugo kao prekršaj). Očekuje se da će danas izaći pred tužioca.

Očekuje se da će osumnjičeni reći da nije želeo da ubije mladića, već da je pucao kako bi sačuvao svoje kolege, piše Prototema.

Prema informacijama, on tvrdi da je pucao "jednom u vazduh da bi zastrašio", dok je za drugim hicem koji je pogodio 16-godišnjaka u glavu navodno ciljao točak automobila.

1 / 2 Foto: EPA/SIMELA PANTZARTZI

S obzirom na okolnosti u kojima je otvorio vatru, tvrdi da se motocikl kojim se vozio kretao velikom brzinom i da je zbog neravne površine nekoliko puta odskočio.

Roditelji dečaka su besni i prete da će izbiti još veći haos ukoliko policajca puste na slobodu.

"Malo smo uradili, ako bude pušten na slobodu, onda će se dešavati još i gore stvari. Ako puste policajca na slobodu, ne znam gde ću da završim", rekao je otac šesnaestogodišnjaka.

On je zatim policajcu pretio osvetom.

"Policajac ima dvoje dece. Ja ću sedeti i vaspitavati njegovu decu, ako me Bog ne uzme. On podiže dvoje dece. Šta je on uradio mom detetu? On će to platiti na isti način. Ono što je on uradio mom detetu uradiću i ja njegovom detetu. Ovo je sve što želim da kažem", rekao je dečakov otac.

Podsetimo, incident se dogodio na periferiji Soluna. Policajci iz patrole na motociklima jurili su tinejdžera koji je vozio pikap-vozilo poštu su sa benzinske stanice prijavili policiji da dečko nije platio račun za benzin u iznosu od 20 evra.

Policija je saopštila da je policajac, koji je bio suvozač na jednom od motocikala koji su jurili dečaka, ispalio dva hica kako bi pokušao da spreči osumnjičenog da udari motocikl. U saopštenju se navodi da je vozač kamioneta "u više navrata pravio opasne manevre" pre nego što je pucano, dodajući da se vozilo nakon toga slupalo.

(Espreso/Telegraf/Prototema)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.