OVO SE NAJVIŠE TRAŽILO NA GUGLU 2022. GODINE? Jedna stvar prevazišla sve TRENDOVE, na ovo ne biste ni POMISLILI
Gugl, Foto: EPA-EFE/JOSE SENA GOULAO PORTUGAL OUT, Profimedia, Printscreen

PRETRAGA

OVO SE NAJVIŠE TRAŽILO NA GUGLU 2022. GODINE? Jedna stvar prevazišla sve TRENDOVE, na ovo ne biste ni POMISLILI

Kompanija Google danas je objavila svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova, a na onlajn pretragu uticali su i značajni događaji ove godine

Objavljeno: 11:38h

Reč "Wordle" pojam je koji se tokom 2022. godine najviše tražio na pretraživaču Google, kako u svetu tako i u Sjedinjenim Državame.

Radi se o istoimenoj igri-slagalici, koju su milioni ljudi širom sveta pokušavali da reše svakodnevno.

Igrica je u vlasništvu "Njujork tajmsa", a osmislio ju je američki softverski inženjer Džoš Vordl 2021. godine. Do sada je stekla veliki broj simpatizera. Onlajn igra, koja se igra jednom dnevno, nudi igraču šest šansi da otkrije tajnu reč od pet slova.

Igrica je postala toliko popularna da je pretraga igrača koji očajnički traže odgovore na Googlu prevazišla sve ostale trendove.

Kompanija Google danas je objavila svoju tradicionalnu godišnju listu najpretraživanijih pojmova, a na onlajn pretragu uticali su i značajni događaji ove godine.

U kategoriji najtraženijih vesti na Googlu na prvom mestu su rezultati izbora u SAD, a sledi kraljica Elizabete II koja je preminula u septembru, a zatim i Ukrajina, prenosi BBC.

Kraljica Elizabeta
foto: Profimedia

Što se tiče slavnih ličnosti, najpretraživanije ime je glumci Džoni Dep, Vil Smit posle kontroverznog događaja tokom dodele Oskara kada je ošamario kolegu Krisa Roka, Amber Herd i drugi.

Džoni Dep, Amber Herd
foto: Profimedia

Najviše su se tražile definicije za reči rupija, oligarh, kakao, Homer, recesija i drugi.

(Espreso/Telegraf/BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.