POPLAVLJEN LISABON: Bujica nosila automobile, stradala najmanje jedna osoba!
Poplave, Foto: Profimedia

NEVREME

POPLAVLJEN LISABON: Bujica nosila automobile, stradala najmanje jedna osoba!

U Lisabonu su pripadnici Civilne zaštite dobijali prijave da je bilo nekoliko stotina incidenata u poplavljenim ulicama, železničkim stanicama, pozorištu i bolnici, a zatvoreni su pojedini putevi i tuneli

Objavljeno: 08:52h

Gradske vlasti Lisabona uvele su sinoć stanje pripravnosti i apelovale na stanovnike da ostanu u kućama, nakon što je najmanje jedna osoba stradala u poplavama, javlja Rojters.

Voda je nosila automobile i poplavila nekoliko zgrada, a portugalska meteorološka agencija IMPA proglasila je crveni meteo-alarm za Lisabon, susedni okrug Santarem i južni region Algarve. Meteorolozi pretpostavljaju da bi nevreme moglo da traje do petka.

U Lisabonu su pripadnici Civilne zaštite dobijali prijave da je bilo nekoliko stotina incidenata u poplavljenim ulicama, železničkim stanicama, pozorištu i bolnici, a zatvoreni su pojedini putevi i tuneli.

1 / 5 Foto: Profimedia

Nešto kasnije, komandant Civilne zaštite Andre Fernandeš rekao je da je žena (55) poginula u poplavljenom podrumu u Algešu, blizu Lisabona, dok je njen suprug, koji je bio s njom, spašen.

(Espreso/Telegraf/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.