TROJE DECE UMRLO U ENGLESKOJ OD OVE BOLESTI: Svet je u šoku!
Foto: Profimedia

HOROR!

TROJE DECE UMRLO U ENGLESKOJ OD OVE BOLESTI: Svet je u šoku!

Učenik osnovne škole u Velsu preminuo je od streptokoka u četvrtak

Objavljeno:

Učenik osnovne škole u Ilingu na zapadu Londona postao je treće dete koje je umrlo od streptokoka u Engleskoj u protekloj nedelji, prenosi Sky News.

"Veoma smo tužni zbog smrti deteta u osnovnoj školi Sveti Džon, i naše misli su sa njegovom porodicom, prijateljima i školskom zajednicom", rekao je dr Džimi Čou, konsultant za zdravstvenu zaštitu u Agenciji za zdravstvenu sigurnost Ujedinjenog Kraljevstva.

Drugo dvoje dece umrlo je od iste infekcije u proteklih sedam dana.

Učenik osnovne škole u Velsu preminuo je od streptokoka u četvrtak, samo nedelju dana nakon što je još jedan dečak u Engleskoj umro od iste bolesti.

Vest o smrti drugog dečaka potvrdilo je i rokovodstvo škole u Penartu.

"Ranije ove nedelje potvrđeno je da je jedan učenik iz osnovne škole "Viktorija" preminuo nakon što je oboleo od streptokoka. Naša skola i savet žele da prenesu iskreno saučešće porodici u ovom teškom trenutku", navodi se u zajedničkom saopštenju koji je objavio Mirror.

U saopštenju se dodaje da tim psihologa pruža poršku roditeljima i učenicima, kao i da su sve preporuke Instituta za javno zdravlje poslate roditeljima.

"Male su šanse da će se i drugi učenici zaraziti. Takođe, jako su male šanse da se kod osobe razviju teški simptomi ove bolesti", piše u saopštenju osnovne škole.

Prošle nedelje je upućeno više poziva da vlasti organizuju istragu o tome kako je došlo da pojave ove bakterije u školi u Ešfordu, u kojoj je prošle nedelje preminuo jedan dečak.

U mejlu koji je škola poslala roditeljima pisalo je da je još jedan dečak dobio streptokoke, ali da daje pozitivne znake i da će doći do oporavka.

Oba zaražena učenika koja su se zarazila u Esfortu išla su u istu osnovnu školu, a uplašeni roditelji traže odgovore od rukovodstva.

Džoan Sekston članica školskog odbora u ovom gradu, kaže da je potrebno da se uradi opsežna istraga.

"Ovo je veoma tužna vest. Možemo samo da zamislimo kako je porodici, naše misli su uz njih", rekla je ona.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.