PRIJAVILA NESTANAK SINA, A ONDA JE USLEDIO UŽASAVAJUĆ OBRT: Potraga okončana TRAGIČNO, to nije jedina STRAŠNA VEST
Kvinton Sajmon, Foto: Facebook/Chatham County Police Department

JEZIVIJE NE MOŽE

PRIJAVILA NESTANAK SINA, A ONDA JE USLEDIO UŽASAVAJUĆ OBRT: Potraga okončana TRAGIČNO, to nije jedina STRAŠNA VEST

Posmrtni ostaci deteta pronađeni su 18. novembra nakon što su vlasti sprovele 30-dnevnu potragu tokom koje su istražitelji probrali 1,2 miliona kilograma smeća na deponiji

Objavljeno: 16:53h

Kada je FBI objavio da je identifikovao kosti pronađene na deponiji u Džordžiji kao kosti nestalog mališana Kvintona Sajmona, okončana je skoro dvomesečna istraga o nestanku deteta.

Međutim, pravna borba je upravo počela za majku 20-mesečnog dečaka, Leilani Sajmon, koja je uhapšena i optužena za ubistvo iz zlobe, prikrivanje smrti druge osobe i druge optužbe.

Posmrtni ostaci deteta pronađeni su 18. novembra nakon što su vlasti sprovele 30-dnevnu potragu tokom koje su istražitelji probrali 1,2 miliona kilograma smeća na deponiji u Savani.

Zvaničnici FBI-a objavili su 28. novembra da je analiza DNK potvrdila da ostaci pripadaju Kvintonu.

Kvinton Sajmon prijavljen da je nestao

Dete je prijavljeno kao nestalo iz svog doma u Savani u Džordžiji, 5. oktobra. Navodno je poslednji put viđen oko 6 sati ujutru, ali je njegova majka obavestila vlasti tek u 9.40.

Ona je vlastima rekla da je njen sin poslednji put viđen u ogradici za igru u kući i rekla je dispečeru hitne pomoći da veruje da je neko ušao u kuću i odveo ga.

Majka dečaka je živela u kući sa Kvintonovim bakom i dedom i svojim dečkom, navodi WJCL. Novinska stanica je takođe dobila sudske dokumente u kojima se navodi da su Kvintonovi baka i deda imali zakonsko starateljstvo nad dečakom.

Majka je navedena kao glavni osumnjičeni

Policija okruga Čatam je 13. oktobra izjavila da veruje da je dečak mrtav i da je majka deteta glavni osumnjičeni u slučaju.

Dečakova baka i majka piju u baru dok počinje pretraga deponije

Policija je 18. oktobra započela "mučni" pretres deponije u oblasti Savane, pri čemu su istražitelji verovali da je dečakovo telo stavljeno u kantu za smeće i odloženo.

Zatim su se pojavili izveštaji da su na dan kada je potraga počela, Leilani Sajmon i njena majka, Bili Džo Hauel, viđene kako piju u baru na obližnjem ostrvu Tajbi.

"Sjajno su se zabavljale kao da nisu imale brigu na svetu", rekao je poslužitelj za The New York Post.

"Oni su pile na palubi, bile su glasne i smejale se. Skoro kao da su pokušavale da skrenu pažnju na sebe".

Leilani Sajmon prekida ćutanje povodom nestanka sina

Konačno, 28. oktobra, Leilani Sajmon je dala svoje prve javne komentare o Kvintonovom nestanku i rekla da se nada da je pronađen "srećan i živ".

"Ja sam ovde. Bila sam ovde svaki dan otkako se sve desilo. Ne bežim i ne krijem se", rekla je za WTOC.

"I ako se pojavi nešto za šta sam ja kriva, odvešću se u tu policijsku stanicu", dodala je.

Ona je novinarskoj stanici rekla da njena porodica mrzi pažnju koju dobija.

"Ne mogu čak ni da izađem i da cenim spomen na svog sina ili da ostavim poklone koje sam dobila za njega. Ne mogu čak ni da izađem tamo i to uradim bez uznemiravanja. Prosto je poražavajuće videti da spoljni svet ovako reaguje".

Ostaci pronađeni na deponiji

Istražitelji su 18. novembra pronašli kosti na deponiji koju su tražili i poslali ih u FBI da izvrši DNK analizu.

Leilani Sajmon optužena za ubistvo

Policija okruga Čatam saopštila je 22. novembra da je Leilani Sajmon optužena za ubistvo u vezi sa nestankom njenog sina. Ona se trenutno nalazi u pritvorskom centru okruga Čatam. Zvaničnici su, kada su objavili optužbe, rekli da ne očekuju da će u tom slučaju izvršiti bilo kakva dalja hapšenja.

FBI potvrđuje da kosti pripadaju Kvintonu Sajmonu

Kancelarija agencije u Atlanti potvrdila je 28. novembra da je analizom DNK utvrđeno da ostaci pronađeni na deponiji pripadaju Kvintonu Sajmonu.

dete
foto: Facebook/Chatham County Police Department

Pojavljivanje pred sudom

Pripremno ročište za Leilani Sajmon zakazano je za 11. januar 2023. Tužioci će imati priliku da kažu sudiji o nekim činjenicama u predmetu i objasne zašto je postojao verovatan razlog za hapšenje Leilani Sajmon.

(Espreso/Telegraf.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.