ŠPANIJA POJAČALA BEZBEDNOSNE MERE NAKON NIZA PISAMA-BOMBI! Danas otkrivena ČETVRTA, zemlja na NOGAMA
Španska policija, Foto: EPA / Sxenick

U PRIPRAVNOSTI

ŠPANIJA POJAČALA BEZBEDNOSNE MERE NAKON NIZA PISAMA-BOMBI! Danas otkrivena ČETVRTA, zemlja na NOGAMA

Prvo pismo-bombu juče je otvorio pripadnik obezbeđenja ukrajinske Ambasade u Madridu

Objavljeno: 13:37h

Španija je pojačala mere bezbednosti u državnim i diplomatskim zgradama nakon što je poslat niz pisama-bombi na razne adrese, uključujući premijera Pedra Sančeza i ukrajinske Ambasade, saopšteno je danas iz španskog Ministarstva unutrašnjih poslova.

U saopštenju se navodi da je koverat sa pirotehničkim materijalom 24. novembra stigao na Sančezovu adresu i da je bezbednosni tim izvršio deaktivaciju.

Pedro Sančez
Pedro Sančezfoto: EPA-EFE/JAVIER LIZON

Naprava je bila slična paketima koji su kasnije stigli na adrese ukrajinske Ambasade u Madridu, proizvođača oružja "Instalaza" u Saragosi i vazdušnu bazu Torehon de Ardoz.

Prvo pismo-bombu juče je otvorio pripadnik obezbeđenja ukrajinske Ambasade u Madridu. On je od eksplozije zadobio lakše povrede.

Drugi paket stigao je sinoć u sedište proozvođača naoružanja "Instalaza" u Saragosi na severoistoku Španije. Ova kompanija proizvodi raketne lansere "C-90" koje je Španija dostavila Ukrajini.

Policija, Španija
foto: AP

Španske bezbednosne snage pronašle su treću sumnjivu eksplozivnu napravu skrivenu u koverti adresiranoj na satelitski centar EU smešten u vazdušnu bazu Torehon de Ardoz.

Španski dnevnik "El Mundo" javio je da je još jedna naprava poslata u Ministarstvo odbrane u Madridu, što su vlasti potvrdile.

(Espreso/Srna)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.