POHOTNI PROFESOR URADIO NA ČASU NEZAMISLIVO: U učionici nastao momentalno muk, odmah je POPIO OTKAZ
Foto: Marina Lopičić

SAČUVAJ BOŽE

POHOTNI PROFESOR URADIO NA ČASU NEZAMISLIVO: U učionici nastao momentalno muk, odmah je POPIO OTKAZ

Prošle nedelje veće ga je proglasilo krivim za neprihvatljivo profesionalno nedolično ponašanje

Objavljeno: 13:06h

Profesor iz Velike Britanije je otpušten i zabranjen mu je rad u školi nakon što je gledao p*rnografiju dok je držao časove na daljinu. Dejvid Čidlou (59) gledao je profile žena na neovlašćenom sajtu 74 puta tokom školskih časova dok je predavao učenicima iz Gimnazije Mejdston u Kentu.

Nastavnik poslovnih studija i ekonomije, koji je radio sa učenicima GCSE i A nivoa, bio je u školi od septembra 2018. Čidlou je priznao tokom saslušanja u vezi sa nedoličnim ponašanjem u Agenciji za nastavu da se prebacivao sa onlajn lekcija koje su išle uživo na p*rno sajt. Početna istraga koju je sprovela škola dovela je do formalnog disciplinskog saslušanja u maju 2021.

Naknadna istraga je otkrila da je Čidlou pristupio p*rno veb stranici na svom školskom laptopu u februaru i martu 2021. Takođe je snimljen kako briše zapis sajta za odrasle iz svoje istorije pretraživanja interneta. Na nedavnom saslušanju, Čidlou je priznao da je tražio p*rnografske slike i da je komunicirao putem e-pošte sa ženama na sajtu radi s*ksualnog zadovoljstva. Veće je saopštilo da ne veruje da je “izrazio kajanje” zbog svog nedela, uprkos činjenici da je “pokazao izvestan uvid u svoje postupke”.

Prošle nedelje veće ga je proglasilo krivim za neprihvatljivo profesionalno nedolično ponašanje i odlučilo da bude razrešen dužnosti. Takođe je preporučeno da mu se zabrani da predaje. Sara Bjuk, koja je donela odluku u vezi sa ovim pitanjem u ime sekretara za obrazovanje, predložila je uvođenje mera kako se ovako nešto ne bi ponovilo.

– Po mom mišljenju, neophodno je uvesti zabranu da bi se održalo poverenje javnosti u profesiju. Nastavila sam da razmatram pitanje perioda za reviziju. U ovom slučaju, veće je preporučilo da se ne predviđa period revizije. Štaviše, s obzirom na ozbiljnost optužbi koje su dokazane protiv njega, odlučila sam da gospodin Čidlou neće imati pravo da podnese zahtev za vraćanje njegove kvalifikacije da predaje – kazala je ona.

(Espreso/ Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.