NAORUŽANI NAPADAČI UPALI U BOLNICU I POKUŠALI DA UBIJU TINEJDŽERA: Odigrala se DRAMA, evo zašto je on bio na METI
Bolnica, Foto: Printscreen/Twitter/@LassoGuillermo

UZELI MEDICINSKE SESTRE ZA TAOCE

NAORUŽANI NAPADAČI UPALI U BOLNICU I POKUŠALI DA UBIJU TINEJDŽERA: Odigrala se DRAMA, evo zašto je on bio na METI

Zaposleni bolnice u gradu Čoneu rekli su da su se zaključali u sobe dok su naoružani napadači razbijali vrata u potrazi za tinejdžerom

Objavljeno:

Ekvadorska policija uhapsila je sedam naoružanih napadača koji su upali u bolnicu i pokušali da ubiju tinejdžera, koji je tamo bio na lečenju. Članovi bande uzeli su medicinske sestre za taoce i razmenili vatru s policijom.

- Svi taoci su oslobođeni i niko nije povređen. Napadači su uhapšeni - rekli su lokalni zvaničnici.

Napadači su hteli da ubiju 17-godišnjaka, poznatog kao Prljavo lice, jer je član suparničke bande. Tinejdžer je bio u bolnici na intenzivnoj nezi jer je nedavno upucan. Kriminalci su pet članova medicinskog osoblja kao taoce držali više od sat vremena.

Zaposleni bolnice u gradu Čoneu rekli su da su se zaključali u sobe dok su naoružani napadači razbijali vrata u potrazi za tinejdžerom.

- Čini se da nisu znali gde se on nalazi, pa su pretraživali bolnicu. Hvala Bogu i policiji da smo još ovde kako bismo mogli da ispričamo šta se dogodilo - rekao je Omero Andrade.

Policiji je zahvalio i ekvadorski predsednik Giljermo Laso.

Poslednjih godina došlo je do naglog porasta nasilja među bandama u Ekvadoru, a zabeležen je i niz smrtonosnih pobuna u zatvorima.

Analitičari smatraju da je to delimično posledica meksičkih kartela koji se šire u Ekvadoru, gde regrutuju lokalne bande za krijumčarenje kokaina.

(Espreso/24sedam)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.