KLIČKO UPOZORAVA: Kijev se suočava sa najgorom ZIMOM od Drugog svetskog rata, stanovnicima poručio JEDNO
Vitalij Kličko, Foto: Profimedia

OGLASIO SE

KLIČKO UPOZORAVA: Kijev se suočava sa najgorom ZIMOM od Drugog svetskog rata, stanovnicima poručio JEDNO

Ruskog predsednika Vladimira Putina optužio je da pokušava da protera ljude iz grada naređivanjem vojski da raketira civilnu infrastrukturu

Objavljeno:

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko upozorio je da se glavni grad Ukrajine suočava s "najgorom zimom od Drugog svetskog rata" nakon današnjih ruskih žestokih napada na energetsku infrastrukturu.

Stanovnicima je poručio da budu spremni na "najgori scenario", koji uključuje dugotrajna isključenja struje i niske temperature.

Kijev
foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

"Moramo da se pripremimo za najgori scenario. Tu govorim o dugotrajnim isključenjima struje i niskim temperaturama. U tom slučaju će delovi grada morati da budu evakuisani. Ne želimo da dođe do toga", rekao je Kličko u intervjuu za Bild.

1 / 3 Foto: Profimedia

Ruskog predsednika Vladimira Putina optužio je da pokušava da protera ljude iz grada naređivanjem vojski da raketira civilnu infrastrukturu:"Putin želi da teroriše ljude, želi da se smrznu bez svetla. Ali to se neće dogoditi. Moj utisak je da će se ljudi razbesniti i postati još odlučniji. Nećemo umreti ili pobeći kao što bi Putin hteo".

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.