OSUMNJIČENI PRIZNAO ZLOČIN, PA IZNEO DETALJE: Ovo je devojčica (14) silovana i UBIJENA kao i Lola (FOTO)
Vanesa, Foto: Profimedia

TRAGEDIJA

OSUMNJIČENI PRIZNAO ZLOČIN, PA IZNEO DETALJE: Ovo je devojčica (14) silovana i UBIJENA kao i Lola (FOTO)

Nestanak devojčice prijavila je majka u petak, nakon što se nije vratila iz škole. Njeno telo pronađeno je kasno uveče

Objavljeno: 14:48h

Telo devojčice Vanese (14), koja je nestala u petak, 18. novembra nakon škole u gradu Tonen na jugu Francuske, pronađeno je iste noći u napuštenoj kući u departmanu Lot i Garona.

Devojčica je nestala nakon što je izašla iz škole u Tonenu. Njema majka je prijavila njen nestanak u 18:45 sati, rekavši da se nije vratila kući.

Žandarmi su odmah ovo shvatili zabrinjavajućim i započeli potragu. Zahvaljujući snimcima sa nadzornih kamera postavljenih u malom gradu severozapadno od Ažena, uspeli su da prate kretanje devojčice.

Pažnju im je privukao automobil koji je snimljen blizu nje. Uz pomoć tablica, identifikovali su vlasnika vozila i iste večeri otišli u njegovu kuću u Marmandu, udaljenom nekoliko kilometara severno od Tonena.

Telo nađeno u napuštenoj kući

Kada je policija stigla do njegove kuće, 31-godišnji muškarac, državljanin Francuske, nije bio iznenađen dolaskom vlasti.

"Znam zašto ste ovde", rekao je muškarac policajcima, prema rečima tužioca. Osumnjičeni je brzo priznao da je ubio devojčicu, pre nego što im je otkrio lokaciju gde je ostavio telo.

Prema pisanju francuskih medija, devojčica je pronađena malo pre ponoći u napuštenoj kući u departmanu Lot i Garona, nekoliko kilometara severno od Tonena.

Vanesa
foto: Profimedia

Priznanje osumnjičenog

Osumnjičeni je u pritvoru dao još nekoliko informacija o svom zločinu.

"Rekao je da je u petak jutro proveo u automobilu u Tonenu, u blizini škole, pušeći marihuanu", otkrio je tužilac.

Primetio je svoju žrtvu kako hoda po trotoaru i "naterao je na silu da uđe u njegovo vozilo pre nego što je brzo napustio mesto događaja".

Rekao je da je automobil parkirao "van vidokruga" i odlučio da siluje svoju žrtvu.

Vanesa
foto: Profimedia

Da bi sakrio svoj zločin, tada je odlučio da je ubije tako što ju je zadavio, preneli su francuski mediji.

Međutim, još uvek nisu poznati detalji obdukcije, pa smrt davljenjem nije potvrđena.

Mediji prenose da je uhapšeni od ranije poznat policiji. On je sa 15 godina gonjen zbog dela seksualnog zlostavljanje maloletnika, počinjenog 2006. godine. Osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od 15 dana.

Osumnjičeni je u stanu živeo sa svojom partnerkom, majkom petogodišnjeg deteta. Nedavno su zajedno dobili bebu, devojčicu.

Dante Rinaudo, gradonačelnik Tonena, rekao je novinarima u ponedeljak da roditelji devojčice, koji su kolumbijskog porekla, žele da sahrane ćerku u Granadi u Španiji, gde je porodica živela nekoliko godina pre nego što se preselila u Francusku.

Rekao je da je pokrenuo onlajn kampanju za prikupljanje pomoći porodici, a u gradu će u petak biti organizovan marš.

Slučaj ubijene Vanese mnogo podseća na ubistvo 12-godišnje devojčice Lole Davijet u Parizu. Podsetimo, Lola je mučena, silovana i brutalno ubijena 14. oktobra u Parizu.

Pariz
foto: Facebook/Delphine Daviet

Lola se kobnog dana nije vratila kući iz škole, a kamere su snimile kako u 15.15 časova ulazi u zgradu, a za njom nepoznata žena. Devojčica do stana nikad nije stigla, a osam sati kasnije, njeno telo sa tragovima mučenja pronađeno je u sanduku nedaleko od zgrade.

Obdukcija je otkrila da je Lola umrla od posledica gušenja, da je seksualno zlostavljana, a pronađene su i brojne povrede po telu i vratu, među kojima i povrede na stopalima, gde su bili su utisnuti brojevi "0" i "1".

Motiv za ovaj svirepi zločin i dalje nije otkriven.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.