OGLASIO SE ZELENSKI: Danas je za Ukrajince VELIKI DAN, evo šta im je on PORUČIO!
Volodimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

Dan dostojanstva i slobode Ukrajine

OGLASIO SE ZELENSKI: Danas je za Ukrajince VELIKI DAN, evo šta im je on PORUČIO!

Zelenski je čestitao Ukrajincima na prkosu koji pokazuju dok su izloženi čestim raketnim udarima, razaranjima širokih razmera, nestašicama i neprestanim nestancima struje

Objavljeno:

Predsednik Volodimir Zelenski poručio je danas povodom Dana dostojanstva i slobode Ukrajine da će "zemlja izdržati i pobediti".

Dan dostojanstva i slobode uveden je kao znak sećanja na proevropske proteste 2013/2014. godine koji su postali poznati kao Evromajdan ili Revolucija dostojanstva i Narandžasta revolucija 2004. godine, podseća u izveštaju Rojters.

Oba događaja dovela su do svrgavanja državnog rukovodstva Ukrajine.

Zelenski je rekao da će se Ukrajinci ubuduće okupljati na kijevskom Trgu nezavisnosti, koji je bio ključan za događaje 2013/14. i 2004. godine, gde će proslavljati Dan pobede Ukrajine "u mirnom Kijevu, u mirnoj Ukrajini"..

Kijev
Kijevfoto: Profimedia

On je pozdravio doprinos svojih sugrađana, od vojnika, vatrogasaca i medicinara do nastavnika koji drže onlajn časove, seljaka koji kuvaju za vojsku, krojača koji šiju uniforme i farmera koji obrađuju svoja polja uprkos riziku.

Zelenski je čestitao Ukrajincima na prkosu koji pokazuju dok su izloženi čestim raketnim udarima, razaranjima širokih razmera, nestašicama i neprestanim nestancima struje.

- Možemo ostati bez novca. Bez benzina. Bez tople vode. Bez svetla. Ali ne i bez slobode - rekao je Zelenski tokom obraćanja sunarodnicima.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.