RASTE BROJ ŽRTAVA NAKON SNAŽNOG ZEMLJOTRESA U INDONEZIJI: Prizori su STRAVIČNI (VIDEO)
Zemljotes u Indoneziji, Foto: Printscreen/Twitter

UŽAS

RASTE BROJ ŽRTAVA NAKON SNAŽNOG ZEMLJOTRESA U INDONEZIJI: Prizori su STRAVIČNI (VIDEO)

Kako se navodi, prijavljeno je nekoliko klizišta oko Ciandžura, oštećeno je na desetine zgrada, uključujući islamski internat, bolnicu i druge javne objekte

Objavljeno: 11:28h

Najmanje 46 osoba stradalo je u zemljotresu jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali koji je danas potresao indonezijsku provinciju Zapadna Java.

Lokalni zvaničnici iz Ciandžura, grada na Zapadnoj Javi, saopštili su da je oštećeno na desetine zgrada, uključujući kuće, kao i da su evakuisani stanovnici zbog bezbednosti, prenela je agencija AP.

„U regionalnoj bolnici Ciandžur ima 46 mrtvih i oko 700 povređenih“, saopštila je nacionalna agencije za vanredne situacije.

Kako se navodi, prijavljeno je nekoliko klizišta oko Ciandžura, oštećeno je na desetine zgrada, uključujući islamski internat, bolnicu i druge javne objekte.

Dodaje se da se i dalje prikupljaju informacije o obimu žrtava i šteti.

Zavod za metereologiju i geofiziku (BMKG) saopštio je prethodno da je zemljotres jačine 5,6 stepeni po Rihterovoj skali potresao glavni grad Indonezije, Džakartu, a da je epicentar potresa bio u mestu Ciandžur u Zapadnoj Javi, na dubini od 10 kilometara.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.