POLA UKRAJINE U MRKLOM MRAKU: Evo gde je najgore
Foto: printscreen/tviter

dramatična situacija

POLA UKRAJINE U MRKLOM MRAKU: Evo gde je najgore

Podsetimo, prethodno je šef najveće ukrajinske privatne energetske kompanije Maksim Timčenko izjavio da bi stanovnici trebalo da razmotre napuštanje države kako bi smanjili potražnju na električnoj mreži u zemlji

Objavljeno:

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjavio je tokom večernjeg onlajn obraćanja građanima da je najteža situacija sa električnom energijom u Kijevu, Odesi, Harkovu, kao i oblastima oko tih gradova. On je dodao i da je 50 odsto zemlje bez električne energije.

Podsetimo, prethodno je šef najveće ukrajinske privatne energetske kompanije Maksim Timčenko izjavio da bi stanovnici trebalo da razmotre napuštanje države kako bi smanjili potražnju na električnoj mreži u zemlji.

"Ako mogu da nađu alternativno mesto za boravak na oko tri ili četiri meseca, to će biti od velike pomoći sistemu", rekao je izvršni direktor DTEK-a za Bi-Bi-Si.

Kompanija Timčenka koja daje više od četvrtine ukrajinske električne energije, kaže da sistem postaje sve manje pouzdan sa svakim ruskim napadom, a smanjenje potrošnje električne energije je ključ za njegovo održavanje.

(Espreso/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.