NAJNOVIJA VEST IZ ISTANBULA: Tiče se POVREĐENIH u bombaškom napadu
Istanbul, Foto: Printscreen/Twitter/@PatikaGazete

UŽAS

NAJNOVIJA VEST IZ ISTANBULA: Tiče se POVREĐENIH u bombaškom napadu

Na bolničkom lečenju zadržano je još 10 osoba

Objavljeno: 16:57h

Prethodne nedelje je u pešačkoj ulici Istiklal u centru Istanbula odjeknula snažna eksplozija u kojoj je poginulo šest osoba, a povređena je 81.

Turski sud u petak je odredio zadržavanje u pritvoru za 17 osumnjičenih do početka suđenja, optužujući ih za pokušaje protiv jedinstva države, ubistva s predumišljajem i pokušaje ubistva.

Tužioci su oko pet sati ispitivali glavnu osumnjičenu za napad Ahlam Albašir, Sirijku koja je optužena da je ostavila bombu napunjenu TNT-om na aveniji Istiklal.

Šef turskog ministarstva unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu saopštio je sumnje da su indicije za teroristički napad potekle iz Sirije , a počinilac je preko grada Afrina ušao na teritoriju Turske.

Ministar zdravlja Turske Fahretin Koca saopštio je danas da je broj ranjenika otpuštenih iz bolnica nakon terorističkog napada u Istanbulu 71 od ukupno 81.

- Poslednji podaci o stanju žrtava eksplozije u ulici Istiklal. Broj onih kojima je završeno lečenje i otpuštenih od 81 ranjenika dostigao je 71 osobu. Odeljenje nastavlja lečenje 8 ranjenih. Dva pacijenta su na intenzivnoj nezi. Naši medicinski radnici čine sve što je moguće - napisao je Koca na Tviteru.

Turska, Eksplozija, Istanbul
foto: printscreen/twitter

Inače, potpredsednik Turske Fuat Oktaj naveo je da vlasti te zemlje eksploziju u Istanbulu smatraju terorističkim napadom.

- Žena koja je ostavila torbu sedela je na klupi 45 minuta. Neko vreme nakon što je ustala došlo je do eksplozije, rekao je ministar pravde Bekir Bozdag u intervjuu za TV kanal A Haber.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.