ZELENSKI RAZGOVARAO SA SVETSKIM MOĆNIKOM: Potisan VAŽAN sporazum!
Volodimir Zelenski, Foto: EPA-EFE/MYKOLA TYS

UN su posrednik u sporazumu

ZELENSKI RAZGOVARAO SA SVETSKIM MOĆNIKOM: Potisan VAŽAN sporazum!

Turski predsednik je dodao da bi "nastavak ovakvog razvoja događaja za pregovaračkim stolom" doneo korist svim stranama, navodi se u saopštenju

Objavljeno:

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan razgovarao je danas telefonom sa ukrajinskim kolegom Vladimirom Zelenskim, sa kojim je razmenio čestitke povodom produženja sporazuma o izvozu žitarica.

UN su posrednik u sporazumu Ukrajine, Rusije i Turske o izvozu žitarica preko Crnog mora.

- Tokom telefonskog razgovora sa predsednikom Erdoganom, pozdravili smo produžetak Sporazuma o izvozu žitarica - naveo je Zelenski na Tviteru.

Erdogan je rekao Zelenskom da su sporazum o žitaricama i razmena zarobljenika između Rusije i Ukrajine pozitivni događaji.

Turski predsednik je dodao da bi "nastavak ovakvog razvoja događaja za pregovaračkim stolom" doneo korist svim stranama, navodi se u saopštenju.

Sporazum o izvozu poljoprivrednih proizvoda između Ukrajine i Rusije, uz posredovanje Turske i UN sklopljen je 22. jula, a juče je produžen za novih 120 dana.

- Zahvalio sam Erdoganu što je podržao inicijativu za izvoz žita iz Ukrajine i uverio ga da će Kijev ostati garant prehrambene sigurnosti - dodao je Zelenski, preneo je Rojters.

(Espreso / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.