UŽAS U RIMU: Pronađena tela TRI ŽENE
Foto: Profimedia

horor

UŽAS U RIMU: Pronađena tela TRI ŽENE

Pokrenuta je istraga, ali identitet žrtava nije odmah utvrđen

Objavljeno: 23:05h

Do stravičnog otkrića došlo je u četvrtak ujutru u zgradi u ulici Augusta Ribotija u rimskoj četvrti Prati kada je čuvar zgrade na stepenicama na drugom spratu pronašao telo žene kako leži u krvi.

Na mesto događaja izašla je policija, a nakon što su istražitelji otvorili vrata stana pored, pronašli su telo još jedne žene, pa se takođe odmah posumnjalo na ubistvo. Obe žrtve su Kineskinje i veruje se da su se bavile prostitucijom, piše italijanski Corriere della Sera.

Pokrenuta je istraga, ali identitet žrtava nije odmah utvrđen. Na teren su izašli i forenzičari. Žena čije je telo pronađeno na stepeništu imala je oko 40 godina, dok je žrtva pronađena u stanu bila mlađa. Prema rečima komšija, žrtva sa stepeništa stanovala je u zgradi pa se proverava šta su nesrećne žene tačno radile u Rimu i na koji su način povezane jedna s drugom. Veštače se i telefonski brojevi kako bi se utvrdila mreža njihovih poznanstava.

Italijanska policija
foto: Profimedia

Ono što takođe zaokuplja pažnju policije je činjenica da niko od stanara u zgradi nije čuo nikakve zvukove tokom jutra, a dojava policiji stigla je oko 11 sati. Zato su ispitani i portir zgrade i neki od stanara, među kojima i oni koji žive na istom spratu gde su pronađena tela, a u središtu istrage je i pitanje koliko je dugo mlađa žrtva boravila u zgradi.

Policija je uzela snimke sa kamera na trgu Klodio i obližnjih ulica, kako bi se utvrdilo ko je ulazio u zgradu i izlazio iz nje u pretpostavljeno vreme ubistva, a u stanu su se tražili tragovi i dokazi koji bi ukazivali na jednog počinioca ili više njih.

Italijanska policija, Policija
foto: Profimedia

Ali, nešto manje od sat vremena kasnije pronađeno je telo još jedne žene, na početku pogrešno identifikovane kao transseksualne osobe. Radi se o 65-godišnjoj eskort dami, Kolumbijki Marti Tores, čije je telo pronađeno u stanu takođe na području trga Klodio.

Prema policijskim nalazima, telo je ležalo na krevetu s dubokom ubodnom ranom na grudima . O zločinu je dojavila sestra žrtve, koja je ujutro otkrila telo i odmah alarmirala policiju. Stan u kojem je pronađeno telo 65-godišnjakinje nalazi se u podrumskim prostorijama.

U toku je istraga kako bi se utvrdilo postoji li veza između dva zločina. Oružje korišćeno u oba slučaja moglo bi biti neka vrsta noža, verovatno duge oštrice, ali i ti detalji još se utvrđuju.

(Espreso/Corriere della Sera)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.