SLIKA KOJA GOVORI VIŠE OD 1000 REČI! Petnaestogodišnjak je saopštio bratu da umire od raka, ceo svet je u suzama
Braća u zagrljaju, Foto: Društvene mreže

srce da pukne

SLIKA KOJA GOVORI VIŠE OD 1000 REČI! Petnaestogodišnjak je saopštio bratu da umire od raka, ceo svet je u suzama

Upravo u trenutku saznanja nastala je slika koja već godinu dana izaziva more suza širom svega

Objavljeno:

Već godinu dana fotografija dva mališana obilazi svet i kod svih ostavlja istu emociju - knedlu u grlu, suze i tupi bol. Na fotografiji se nalaze dva brata ovekovečena u najstrašnijem trenutku, saznanju da jednome od njih nema pomoći, te i da će najsurovija bolest verovatno odneti njegov mladi život.

Tinejdžeru Ijanu Bejliju 2019. godine je dijagnostikovan osteosarkom, vrsta raka kostiju. Nakon operacije i hemoterapije, porodicu je obradovalo saznanje da je rak nestao, međutim, u novembru 2021. dobili su strašne vesti - bolest ne samo da se vratila, već se proširila po celom telu.

Upravo u trenutku saznanja nastala je slika koja već godinu dana izaziva more suza širom svega.

Naime, Ijanu i njegovoj porodici lekari saopštili da "više ne postoji ništa što bi mogli da urade" i da će se njegov život uskoro tragično okončati. Kada je Ijan te vesti podelio sa mlađim bratom Piterom, a dečak shvatio da su mu dani sa bratom odbrojani, počeo je da plače u njegovom naručju. Hrabri Ijan, zadržao je miran izraz lica, tešeći brata i izvinjavajući mu se što nije uspeo da pobedi rak.

Potresna slika dva brata
Potresna slika dva bratafoto: Društvene mreže

Srceparajuću fotografiju na Fejsbuku je podelio Bendžamin Eliot iz Oregona, koji na svojoj stranici deli najteže priče vezane za teška obolenja kod mališana. Slika je ubrzo obišla planetu, sa sve njegovim opisom.

"Kada je saznao da će ga rak ubiti, Ijan je počeo da plače. Nije se plašio smrti, u stvari, on je bio u redu sa tim. Bio je tužan i plakao je i rekao: "Želim da uradi samo jednu dobru stvar pre nego što vas sve napustim".

Ijan je bio taj koji je odlučio da kaže prijateljima i svom mlađem bratu da će ga rak neizbežno pobediti. Mislim da ova slika zaista osvetljava "dobro" koje je Ijan želeo i verovao da treba da podeli. Čak i pored poražavajuće prognoze, Ijan je bio taj koji je tešio svoje prijatelje i mlađu braću.

Na ovoj fotografiji plače Ijanov mlađi brat, Piter Parker. Piter je upravo saznao poražavajuću vest - da su mu dani sa starijim bratom odbrojani. Držeći ga čvrsto kao i uvek i ljubeći ga u čelo, Ijan je ostao jak i izvinio se svom bratu što nije mogao da pobedi rak. Od sada pa nadalje, iako kaže da je tužan, on takođe priznaje da se pomrio sa umiranjem, jer iako je "umiranje" tehnički izraz, on odbija da sedi i umire i umesto toga bira da bude zauzet životom dok njegova smrt ne postane stvarnost.

Istina je da Ijan odbija da živi za sebe. On bira samo da živi za druge do trenutka dok ne udahne poslednji dah", napisao je Eliot, između ostalog, u opisu fotografije koja i dalje kruži internetom.

U avgustu ove godine, na društvenim mrežama se pojavila objava Ijanove i Piterove tetke, koja je emotivnim i biranim rečima zamolila sve ljude da se priključe kampanji za prikupljanje novca za Ijana, koji još uvek bije najveću životnu bitku.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.