MARINI LEKAR NIJE REKAO ŠTA JE TO ŠTO NOSI U STOMAKU: Malo je falilo da UMRE, prizor na porođaju je bio jeziv
Foto: Printscreen/Instagram/jaiden.ashlea

HOROR!

MARINI LEKAR NIJE REKAO ŠTA JE TO ŠTO NOSI U STOMAKU: Malo je falilo da UMRE, prizor na porođaju je bio jeziv

– Pitala me je: zar ti niko nije rekao?

Objavljeno:

Kada je Marina Javorska iz Poljske bila trudna 17 nedelja, saznala je od ginekologa da će roditi devojčicu.

Nakon saznanja pola deteta, Marina nije ni slutila šta je čeka. Na kraju, tek u 30. nedelji trudnoće saznala je da fetus nema lobanju. Lekari su odbili da izvrše abortus. U 33. nedelji trudnoće, ipak su promenili mišljenje, piše TVN24.

U maju, kada je Marina bila u 17. nedelji trudnoće, ginekolog joj je rekao da će roditi devojčicu. Doktor je čak označio dimenziju glave. Krajem jula, prilikom drugog pregleda, ginekolog je rekao da ne vidi glavu. Tek tada – to je više od dva meseca kasnije, već u 30. nedelji trudnoće – saznala je od drugog lekara da njena ćerka boluje od akranije, nema lobanju.

Ovaj fetalni defekt se može dijagnostikovati ultrazvukom između 10. i 14. nedelje.

– Pitala me je: zar ti niko nije rekao? – priseća se gospođa Marina reakcije lekara u prilogu TVN24. Novinarka je kontaktirala prvog ginekologa gospođe Marine. Nije se pravdao, „samo je raširio ruke i rekao da se takve stvari dešavaju“.

Odbijanje

Marina nije htela da prekine trudnoću, vezala se za dete i njeno zdravlje se pogoršalo. Psihijatar je u 31. nedelji trudnoće naveo da nastavak trudnoće može ugroziti život pacijentkinje koja je razmišljala o samoubistvu. Uprkos tome, lekari su odbili da izvrše abortus.

Prema presudi Ustavnog suda iz oktobra 2020, prekid trudnoće zbog teških i nepovratnih defekata ploda je nemoguć u Poljskoj.

Na kraju, direktor bolnice prof. Lukas Vičerek se nije složio sa odlukom lekara i izjavio je da trudnoću treba prekinuti što je pre moguće, imajući u vidu dobrobit pacijentkinje. U 33. nedelji došlo je do porođaja i beba je rođena mrtva.

(Espreso/naj žena)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.