U Turskoj UHAPŠENI Srbin i Makedonac, islamski teroristi koji su pošli u Evropu da SEJU SMRT!
Foto: Profimedia

eFIKASNA AKCIJA

U Turskoj UHAPŠENI Srbin i Makedonac, islamski teroristi koji su pošli u Evropu da SEJU SMRT!

Prema još nepotvrđenim informacijama, Šutković je iz Srbije i živeo je u Hamburgu, a Seadini je rođen u Makedoniji, odakle se odselio u Bremen
Objavljeno: 14:57h

Turska policija uhapsila je islamske teroriste Adnana Šutkovića i Zulhajrata Seadinija, koji su u tu zemlju doputovali iz Sirije, a sumnja se da su nameravali da se vrate u Nemačku, gde su ranije živeli, i počine teroristički napad, pišu danas frankfurtske "Vesti".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Prema još nepotvrđenim informacijama, Šutković je iz Srbije i živeo je u Hamburgu, a Seadini je rođen u Makedoniji, odakle se odselio u Bremen.

Prema istim izvorima, obojica se već dugo nalaze na poternicama Interpola, a jedan od njih se može videti na propagandnom snimku Islamske drzzave, u kojem je prikazano ubistvo nepoznate osobe.

Turske bezbednosne sluzzbe smatraju da su se Šutković i Saedini uputili ka Evropi, verovatno u Nemačku, kako bi tamo počinili teroristički napad. Uz tu informaciju, nemački dnevnik "Bild" navodi da ostaje da se vidi da li će oni iz Nemačke biti deportovani u zemlje porekla.

Naime, iako su obojica odrasli u Nemačkoj, još imaju državljanstvo zemalja odakle su im roditelji.

Šutković i Seadini imali su problema sa zakonom još pre nego što su postali radikalni islamisti. Zajedno su oteli stariji bračni par iz Bremena i tražili otkup, ali su uhapšeni i dospeli su u zatvor. Tu su upoznali poznatog islamistu Marka Sepaka, koji je na njih izvršio tako jak uticaj da su u aprilu 2015. godine kao dobrovoljci otišli u Siriju da se bore za Islamsku državu.

U avgustu 2015. godine pojavio se prvi video Islamske države s ubistvom "nevernika" koji je urađen na nemačkom jeziku. Na snimku se vide Bremenac Hari Sarfo i Adnan Šutković.

BONUS VIDEO:

U ovim gradovima Srbije u januaru se desio BEJBI BUM!

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.