PUTIN JE ODLIKOVAO, A KADIROVU JE PRVA I JEDINA ŽENA: Ovako je pričao o NJOJ, oženio je na NAGOVOR OCA! (FOTO)
Ramzan Kadirov i Medni Kadirova, Foto: Ramzan Kadyrov / WillWest News / Profimedia

"HEROJSKA MAJKA"

PUTIN JE ODLIKOVAO, A KADIROVU JE PRVA I JEDINA ŽENA: Ovako je pričao o NJOJ, oženio je na NAGOVOR OCA! (FOTO)

"Herojska majka" nagrada koja datra još iz sovjetskog doba, nedavno je ponovo zvanična državna nagrada u Rusiji

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin dodelio je nagrade "Herojska majka", dvema ženama, od kojih je jedna otišla u ruke supruzi čečenskog lidera Ramzana Kadirova.

"Herojska majka" nagrada koja datra još iz sovjetskog doba, nedavno je ponovo zvanična državna nagrada u Rusiji. Medni Kadirova i Ruskinja Džamalija Olga Degtjarenko dobile su nagradu i priznanje za "svoje uspehe u jačanju institucije porodice i vaspitanju dece". Pored titule hrabrih majki, svaka od njih dobija i milion rubalja.

Ko je prva i jedina žena Ramzana Kadirova?

Medni Musaevna Kadirov je zakonita supruga šefa Čečenije, Ramzana Kadirova. Veoma je skromna, retko se eksponira u javnosti jer joj tradicija nalaže da sedi u kući i brine o deci.

Ona i Ramzan su odrasli u istom selu i išli su istu školu. Medni je za sada jedina žena Ramzana Kadirova, a lider Čečenije ju je oženio na nagovor oca. Medni je tada imala 17, a Ramzan 19 godina. Par je ubrzo dobio svoje prvo dete, sina Ahmeda, koji je ime dobio po dedi, borcu koji je život dao za svoju zemlju. Nakon Ahmeda, par je dobio još devetoro dece, pa Medni i Ramzan sada imaju četiri sina i šest ćerki, ali i usvojena dva dečaka.

Prema običajima njihove zajednice, Kadirov ima pravo na četiri zakonite supruge, ali za sada je oženjen samo sa Medni. Nedavno se spekulisalo da je oženio još jednu, osamnaestogodišnju Fatimu, ali se ispostavilo da to nije istina.

Ramzan Kadirov, Medni Kadirova
foto: Ramzan Kadyrov / WillWest News / Profimedia

Osim što se bavi decom, Medni je pokrenula i modnu liniju kojom promoviše tradicionalan stil i odeću (žene u Čečeniji se oblače po strogim islamskim pravilima). Njena modna linija je privukla dosta pažnje i postala popularna u islamskom svetu, tako da se ovim modelima snabdeva i tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ramzan je javno govorio o supruzi, kako njegova žena poštuje stroga pravila oblačenja, ali da se u kući sređuje i šminka samo za njegove oči. Ramzan je nekoliko puta navodio da nijedna žena nije ni prineti njegovoj Medni, a ako i upozna nekog poput nje, on će se jedino uz blagoslov Medni ponovo oženiti!

"Još nisam upoznao ženu koja može nadmašiti vrline i lepotu moje voljene Medni," rekao je Kadirov.

Ramzan Kadirov, Medni Kadirova
foto: Yelena Afonina / TASS / Profimedia

Nagrada "Herojska Majka"

Putin je sredinom avgusta potpisao dekret kojim je ponovo oživljeno zaboravljeno priznanje. Prema dokumentu, žena je kvalifikovan za titulu ako je ruska državljanka, ima desetero ili više dece koji su takođe ruski državljani.

U SSSR-u je titula "Herojska majka" postojala od 1944. godine. Dobitnice su osim medalje dobijale i razne subvencije. Pre raspada SSSR-a više od 400.000 žena nagrađeno je sa ovom nagradom.

(Espreso/b92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.