UZVIKIVAO "BOG JE NAJVEĆI" PA NOŽEM UBADAO: Ubio policajca, bio na listi nasilnih ekstremista!
Brisel, Foto: Printscreen

detalji napada

UZVIKIVAO "BOG JE NAJVEĆI" PA NOŽEM UBADAO: Ubio policajca, bio na listi nasilnih ekstremista!

Osumnjičeni je uzvikivao "Alahu Akbar" ili "Bog je najveći" dok je napadao nožem

Objavljeno:

Tužioci u Belgiji saopštili su da je muškarac koji je u četvrtak ubio policajca u Briselu bio na listi potencijalno nasilnih ekstremista.

Osumnjičeni je uzvikivao "Alahu Akbar" ili "Bog je najveći" dok je napadao nožem, a to je potvrdio i drugi policajc koji je takođe izboden, ali je uspeo da preživi.

Belgijske vlasti su saopštile da je osumnjičeni ranije ušao u policijsku stanicu tražeći psihološku pomoć, a takođe je rekao da želi da puca u policajca, ali je pušten na slobodu.

Brisel
foto: Printscreen/Twitter/ Real Mac Report

Na konferenciji za novinare u Briselu u petak, zvaničnici su rekli da je belgijski državljanin Jasin M. bio u zatvoru između 2013. i 2019. godine zbog neterorističkih prestupa i da je na listi za nadzor nasilnih ekstremista, piše BBC.

Ranije tog dana, osumnjičeni, koji je bio u ranim 30-im, posetio je policijsku stanicu u oblasti Šarbek u severnom Briselu, dajući nekoherentne primedbe i govoreći o svojoj mržnji prema policiji.

Portparol Erik Van Dujs rekao je da je osumnjičeni napao dvojicu policajaca dok su čekali na crvenom svetlu u patrolnom vozilu u blizini prometne železničke stanice.

Čovek je nožem ubo vozača u vrat i on je preminuo na licu mesta. Zatim je nožem ubio drugog policajca u ruku.

On je prebačen u bolnicu, hitno je operisan i trenutno se oporavlja.

(Espreso / BBC)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.