REZNIKOV: Rusi će se nedelju dana povlačiti iz Hersona, evo šta je rekao za upotrebu NUKLEARNOG ORUŽJA!
Ukrajina, Foto: Profimedia

RAT U UKRAJINI

REZNIKOV: Rusi će se nedelju dana povlačiti iz Hersona, evo šta je rekao za upotrebu NUKLEARNOG ORUŽJA!

Reznikov kaže da ruske snage još uvek imaju oko 40.000 vojnika u i oko Hersona

Objavljeno:

Ukrajinski ministar odbrane Oleksij Reznikov izjavio je da će Rusiji trebati najmanje nedelju dana da povuče snage iz grada Hersona, kao i da ne veruje da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje u Ukrajini jer to ne bi bilo ni pragmatično ni praktično.

Prema obaveštajnim procenama, Rusi u Hersonskoj oblasti još uvek imaju oko 40.000 vojnika i ruske snage se još uvek nalaze u gradu i oko njega, rekao je Reznikov u intervjuu za Reuters.

Istovremeno ne veruje da će Rusija upotrebiti nuklearno oružje u Ukrajini ali da u slučaju Rusije treba računati na sve rizike.

"Mislim da ga neće upotrebiti. Ali opet, kada imate majmuna sa granatom za komšiju, morate proceniti sve vrste rizika. Ali mislim da to nije pragmatičan i praktičan korak za njih", rekao je Reznikov za Rojters.

1 / 6 Foto: Profimedia

On je kazao da se nada da su Indija i Kina - zemlje sa kojima Moskva želi da posluje - jasno nagovestile Putinu da bi upotreba nuklearnog oružja bila "crvena linija".

"U kakvom je tehničkom stanju njihovo nuklearno oružje? Da li znate? Ne. Ja? Ne. Oni, takođe, ne znaju. Zato što su poslednji test izveli 1990-ih u Kazahstanu, pre više od 30 godina", istakao je Reznikov.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.