TRAMP BESAN NA MELANIJU, ZAPENIO, SVI SU MU KRIVI! Podržao njenog favorita , a TV zvezda dr Oz doživeo FIJASKO!
Donald Tramp, Foto: Profimedia

KO SE TOME NADAO

TRAMP BESAN NA MELANIJU, ZAPENIO, SVI SU MU KRIVI! Podržao njenog favorita , a TV zvezda dr Oz doživeo FIJASKO!

Nakon užasne izborne noći i katastrofalnih rezultata, iza Trampa je bila neprespavana noć

Objavljeno:

Dok ga republikanci krive za poraz i okreću se Ronu Desantisu, koji je ponovo izabran za guvernera Floride, Tramp je "besan na Melaniju što mu je rekla da podrži dr Oza" i juče ujutru je "vrištao na sve" nakon slabih izbornih rezultata.

Nakon užasne izborne noći i katastrofalnih rezultata, iza Trampa je bila neprespavana noć kada je "vrištao na sve redom!" Posebno je ljut zbog poraza dr Mehmeta Oza od demokrate Džona Fetermana u Pensilvaniji.

Trampova biografkinja Megi Haberman kaže da Tramp krivi Melaniju što mu je rekla da podrži Oza još u aprilu. U martu su kružili izveštaji da se Melaniji "sviđa" Oz, TV zvezda, i da je savetovala svog muža da ga podrži.

Trampov tabor kaže za "Dejli mejl" da su izveštaji "lažni" i da je imao "neviđenu noć uspeha". A republikanci su se juče distancirali više nego ikada od eksplozivnog bivšeg predsednika. Mnogi sada gledaju na guvernera Floride Rona Desantisa kao na budućnost stranke.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: Profimedia

Tramp bi u utorak trebalo da objavi "saopštenje" i mnogi sumnjaju da će se kandidovati za Belu kuću 2024, dok ga pojedini republikanci pozivaju da otkaže ili odloži objavljivanje nakon katastrofalnih rezultata.

Trampa nazivaju najvećim gubitnikom

I Predstavnički dom i Senat su nesigurni uprkos obećanom "crvenom cunamiju" podrške republikanaca. Dok se još čekaju rezultati u ključnim državama kao što su Arizona i Nevada, mnogi Trampa nazivaju najvećim gubitnikom izbora, a republikanci za izbore 2024. sve više naklonost daju guverneru Floride Desantisu.

Za Trampa su izbori trebalo da budu zabava pred kampanju za Belu kuću, ali neki od njegovih najplodnijih kandidata su se srušili i doživeli potpuni fijasko. Dr Oz, TV zvezda koja je postala političar, pretrpeo je jedan od najsramnijih poraza večeri, izgubivši od Džona Fetermana u Pensilvaniji.

Donald Tramp
Donald Trampfoto: Printscreen/Tvitter/RichardGrenell

Prema Megi Haberman iz Njujork Tajmsa, koja je nedavno objavila "oštru" Trampovu biografiju, bivši predsednik je posebno besan što je Oz izgubio – i "krivi sve redom, uključujući i svoju ženu" što mu je savetovala da ga podrži.

"Postoje ljudi koji savetuju Trampa da odloži svoju najavu za Belu kuću sledeće nedelje, a nekoliko republikanaca je poslalo poruku - da li hoće, ali to je rizično i priznaće svi da je juče ranjen!", napisala je Haberman.

Iz Trampovog tabora tvrde: Izveštaji lažni

Tejlor Budovič, Trampov portparol, rekao je za "Dejli mejl "da su takvi izveštaji bili "potpuno lažni". S druge strane, Mekonel, čiji je posao da podrži kandidate u Senatu, napustio je izbore u Nju Hempširu i Arizoni na kojima se dobija pobeda.

Izbori, Švedska, Malme
foto: Profimedia

Iako je Tramp nepokolebljiv da je njegova noć bila uspešna jer je pobedilo toliko kandidata koje je on podržao, u GOP-u se šuška da je vreme "da Trampu kažu doviđenja".

Očekivalo se da Trampovi kandidati ostvare bolji uspeh, poput Oza u Pensilvaniji.

Donald Tramp je bez sumnje "u retrovizoru"

Dopisnica "Foks njuza" iz Bele kuće bio je među novinarima koji su se u sredu pozivali na republikanske izvore koji su rekli da je vreme da Tramp ode.

„Izvor iz GOP-a mi kaže "ako ranije nije bilo jasno, sada bi trebalo da bude. Imamo problem sa Trampom", napisala je dopisnica na Tviteru.

CNN je citirao jednog od Trampovih savetnika koji je rekao da su Trampovi kandidati "loši".

"Svi su bili loši kandidati. A kandidati su važni", rekli su.

Drugi republikanci kažu da je vreme da se Tramp "ostavi u prošlosti".

„Ovo je ključna tačka za Republikansku stranku. Donald Tramp je bez sumnje "u retrovizoru". Vreme je da se krene dalje sa strankom", rekao je za CNN Džef Dankan, republikanski potguverner Džordžije.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.