SLEP ČOVEK KORISTIO OVU TEHNOLOGIJU KAKO BI GLEDAO GNUSNE SNIMKE: Na njima bila DECA, neka stara samo MESEC DANA!
Deda, Foto: Profimedia

STRAVIČNO

SLEP ČOVEK KORISTIO OVU TEHNOLOGIJU KAKO BI GLEDAO GNUSNE SNIMKE: Na njima bila DECA, neka stara samo MESEC DANA!

Priznao je da poseduje nepristojne slike dece između januara 2011. i juna 2021

Objavljeno: 09:35h

Slepi čovek je u zatvoru zbog korišćenja softvera koji opisuje bolesno zlostavljanje dece koje je gledao na mreži.

Gaj Kiblvajt, 58, uhvaćen je sa 689 fotografija i 67 video snimaka koji prikazuju zlostavljanje dece – od kojih su neka stara samo mesec dana.

Priznao je da deceniju poseduje nepristojne slike dece, ali mu je 2015. godine opao vid i tražio je tehnologiju za glasovnu aktivaciju koja bi mu pomogla da nastavi da je gleda.

Šerifski sud Hamiltona čuo je da je Kiblvajt, iz Istočnog Kilbrajda u Lanarkširu, uhvaćen nakon što je vozač dostave primetio ekran njegovog telefona kroz prozor njegove dnevne sobe.

telefon
foto: Profimedia

Zamenik fiskalnog sistema Nil Tomson rekao je: „28. juna 2021. vozač dostavljača je bio u procesu isporuke paketa na adresu. Kada je prolazio pored prozora u dnevnoj sobi te adrese video je optuženog kako mu skroluje telefon. Svedok je jasno razabrao na ekranu sliku golog dečaka od oko šest ili sedam godina. Svedok je bio zabrinut onim što je video i kontaktirao je policiju."

„Prisustvovala je policija i od njega je zatraženo da pokaže sadržaj svog telefona, a on je pokušao da otvori uređaj, ali je neprestano unosio pogrešan kod i bio je vidno uznemiren. Tokom policijskog razgovora postao je uznemiren i izjavio da je bio na aplikaciji društvenih medija... i da je gledao nepristojne slike dece.“

Istraga o Kiblvajtu, koji je registrovan slep od 2015. godine i koristi psa vodiča, otkrila je da je koristio softver za šifrovanje za pristup mračnom vebu, a zatim je koristio softver da mu ispriča šta se dešava.

Priznao je da poseduje nepristojne slike dece između januara 2011. i juna 2021. Endi Tomson je, braneći se, rekao: „Ovo je veoma neobičan slučaj. On nema iluzija o prirodi ovih slika, one su podle i potrebna mu je pomoć. Ovde je da bude kažnjen, ali tražim da se ne šalje u pritvor.“

Ali bio je u zatvoru na dve godine i upisan u registar seksualnih prestupnika na 10 godina. Kiblvajt je plakao na optuženičkoj klupi dok je osuđen.

Starac, Penzioner, Deka, Deda
foto: Profimedia

Šerif Džon Speir je rekao: „Iako broj slika koje ste posedovali nije bio veliki, u poređenju sa tim, slike su bile među najgnusnijim na koje su ovi sudovi naišli i krivična dela su počinjena u periodu od 10 godina. Na pola puta su vaše poteškoće sa vidom postale još gore i zabrinjavajuće je to što ste preduzeli korake da prevaziđete ove poteškoće oslanjajući se na druge putem komunikacionih aplikacija kao što je Skajp da vam ispričaju šta se prikazuje radi vašeg seksualnog zadovoljstva. Uložili ste velike napore da kontaktirate druge kako bi se vaše kriminalno ponašanje nastavilo i nemate uvid u uticaj koji bi to imalo na žrtve seksualnog zlostavljanja dece.“

(Espreso/Metro)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.