NAJVIŠA ŽENA NA SVETU PRVI PUT LETELA AVIONOM: Evo šta je avio-kompanija MORALA da uradi da joj to omogući! (FOTO)
Rumesa, Foto: Printscreen/Instagram/rumeysagelgi

NEVEROVATNO

NAJVIŠA ŽENA NA SVETU PRVI PUT LETELA AVIONOM: Evo šta je avio-kompanija MORALA da uradi da joj to omogući! (FOTO)

Rumejsa Gelgi, koja je visoka 7 stopa i 0,7 inča, prošle godine je proglašena najvišom ženom na svetu u Ginisovoj knjizi rekorda

Objavljeno:

Najviša žena na svetu mogla je prvi put da leti avionom nakon što je avio-kompanija uklonila šest ekonomskih sedišta da bi je smestila.

Rumejsa Gelgi, koja je visoka 7 stopa i 0,7 inča (234cm) prošle godine je proglašena najvišom ženom na svetu u Ginisovoj knjizi rekorda.

Turkiš erlajns je prilagodio jedan od svojih aviona kako bi joj omogućio da otputuje u San Francisko u septembru, uklonivši šest sedišta i zamenivši ih posebnim nosilima za njen 13-časovni let, preneo je MejlOnlajn.

Gelgi (24) nikada ranije nije mogla da putuje avionom zbog svog rasta, uzrokovanog stanjem zvanim Viverov sindrom koji, između ostalog, uzrokuje prekomerni rast kostiju. Čak i kao dete, bila je prevelika da stane u sedišta u avionu, navodi se u izdanju.

Ona obično koristi invalidska kolica ili hodalicu za kretanje zbog svog stanja.

Gelgi je na Instagramu podelila seriju slika na kojoj je putovala i rekla da je to bilo „besprekorno putovanje od početka do kraja“.

„Ovo je bio moj prvi let, ali sigurno neće biti poslednji. Od sada ću biti veoma počastvovan i srećna što ću leteti u različite delove sveta sa @turkishairlines. Od srca hvala svakoj osobi koja je uključena u moje putovanje", napisala je ona.

Gelgi je otišla u Kaliforniju da provede vreme u unapređenju svoje karijere u razvoju softvera i radu sa Ginisovim svetskim rekordima, prema MailOnline-u.

Gelgi je osvojila svoj prvi Ginisov svetski rekord 2014. godine, kada je proglašena za najvišu tinejdžerku na svetu pre nego što je zvanično postala najviša žena na svetu 2021. godine.

Ona takođe drži rekord kao žena sa najvećim rukama, najdužim prstom i najdužim leđima na svetu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.