Sud stopirao Trampovu spornu uredbu, Bela kuća nazvala potez SKANDALOZNIM! (FOTO)
Foto: Reuters

blokada blokade

Sud stopirao Trampovu spornu uredbu, Bela kuća nazvala potez SKANDALOZNIM! (FOTO)

Američki okružni tužilac Džejms Robart stavio je na snagu ovu uredbu u petak i njome se obustavlja zabrana ulaska migranata iz sedam spornih zemalja
Objavljeno: 09:26h

Verovatno jedan od najvećih udaraca zadatih Trampovoj administraciji, stigao je u vidu obustave njegove uredbe o migrantima. Naime, federalni sudija iz Sijetla naložio je privremeno stopiranje uredbe koje važi na celoj teritoriji SAD.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Američki okružni tužilac Džejms Robart stavio je na snagu ovu uredbu u petak i njome se obustavlja zabrana ulaska migranata iz sedam spornih zemalja.

Bela kuća je ovu obustavu nazvala "sramnom" i "nedopustivom", i navela da će se boriti protiv nje, navodeći da je predsednik delovao unutar okvira propisanih zakona.

PRETNJA I OBEĆANJE TRAMPA: Neće biti lepo u početku, ali sredićemo stvari u svetu! (FOTO) (VIDEO)

Nakon presude federalnog suda, obavešteni su aerodromi i aviokompanije da primene ovu obustavu, dakle da ignorišu prethodnu zabranu koju je potpisao predsednik.

foto: Reuters

Aktivističke grupe za pomoć migrantima su ovo dočekale kao malu pobedu, navodeći da je to potvrda da nisu sve uredbe primenjive, niti su u okvirima zakona.

Ministarstvo odbrane podneće stopiranje ove obustave u nameri da odbrane predsednikovu uredbu.

Inače, ovo je izazvalo velike zabune i konfuziju na mnogim aerodromima širom Amerike, nakon što su mnogi koji su imali zelenu kartu ili vizu zadržani na aerodromu.

(Espreso.co.rs/latimes.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.