TREĆA SREĆA: Rumuni NE ODUSTAJU od protesta, STOTINE HILJADA građana okupilo se u gradovima širom Rumunije!  (FOTO) (LIVESTREAM)
Foto: Beta/Gabriel Petrescu

mirni protesti na ulicama bukurešta

TREĆA SREĆA: Rumuni NE ODUSTAJU od protesta, STOTINE HILJADA građana okupilo se u gradovima širom Rumunije! (FOTO) (LIVESTREAM)

Uredba vlade, doneta pre dva dana, koja podrazumeva i nacrt zakona za pomilovanje osuđenih osoba, kritikovana je kao najveće odstupanje od antikorupcijskih reformi, od 2007. godine, kada je Rumunija postala članica EU
Objavljeno: 22:51h

Na ulicama rumunske prestonice je mirnije nego prethodnih dana. Demonstranti nose zastave Rumunije, a ima i onih koji su u protestnu šetnju došli s decom, javlja izveštač Tanjuga sa lica mesta.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Oni koji podržavaju proteste kažu da iza njih ne stoje političke partije, te da građani iskazuju nezadovoljstvo odlukom vlade koja je, kako kažu, "protiv zdravog razuma". Zamenik glavnog i odgovornog urednika lista "Adevarul" Avram Liviu potvrdio je Tanjugu pisanje pojedinih medija da je omudbsman Viktor Čorbea uložio žalbu na odluku vlade.

Mediji pišu da je Čorbea, koji je prvobitno podržao vladinu uredbu o korupciji, danas promenio mišljenje, kao i da će tamošnji Ustavni sud objaviti 7. februara datum početka rasprave o spornoj vladinoj uredbi.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.