Tramp posle napada u Parizu: Ameriko, opameti se!
Foto: Reuter

francuska opet na ivici

Tramp posle napada u Parizu: Ameriko, opameti se!

Muškarac , naoružan mačetom, je danas napao i lakše ranio vojnika u centru Pariza u blizini muzeja Luvr, uzvikujući "Alahu ekbar"
Objavljeno: 16:13h

Predsednik SAD Donald Tramp naveo je danas na Tviteru da SAD moraju da se "opamete", uz korišćenje velikih slova nakon što je u pariskom muzeju Luvr muškarac naoružan mačetom napao bezbednosne snage uz povik "Alahu akbar".

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Novi šef Bele kuće je kazao da je napadač "radikalni islamistički terorista," koristeći termin koji je i ranije koristio za takve napadače, prenosi AFP.

EVAKUISAN LUVR: Napadač mahao mačetom i vikao Alahu Akbar, sumnja se na pokušaj terorističkog napada! (FOTO) (VIDEO)

- Novi radikalni islamiski terorista je upravo izveo napad u muzeju Luvr u Parizu. Turisti su bili zaključani. Francuska je ponovo na ivici. OPAMETI SE, AMERIKO", napisao je Tramp na društvenoj mreži.

Muškarac koji je, naoružan mačetom, danas napao i lakše ranio vojnika u centru Pariza u blizini muzeja Luvr, uzvikujući "Alahu ekbar", teško je povređen nakon što je drugi vojnik pucao u njega, a francuske vlasti su pokrenule istragu o napadu koji su okarakterisale kao teroristički.

foto: AP

Za sada nema informacija o identitetu napadača, koji je živ i pored teških zadobijenih povreda.

Načelnik pariske policije Missel Kado potvrdio je da je napadač imao mačetu i dva ranca i da je pokušao da uđe u podzemni tržni centar kod Luvra, prenose francuski mediji.

Kado je rekao i da u rancima nije nadjen eksploziv, javlja AFP.

foto: Reuters

Premijer Bernar Kaznev okarakterisao je taj napad kao "po prirodi teroristički".

Policija veruje da je napadač delovao sam i da je nameravao da izvrši teroristički napad, a uhapšena je joss jedna osoba zbog sumnjivog ponašanja, navodi Rojters.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.